Kartanlukija: Miikka Anttila

Jatkoin vauhdillisesti siitä mihin Kataloniassa jäin. Niinpä ensimäiseen huoltoon saapuessa olimme yleiskilpailun kuudentena. Jatkoimme samaa vauhtia, mutta valitettavasti takaa nousi Daniel Sordo kuudenneksi ja me putosimme seitsemänneksi iltahuoltoon saavuttaessa.

Lauantai aamun ensimäinen ek sujuikin tosi hyvin, sillä jäimme Loebin pohjista vain 0,5s /km. Ek:lla 6 sattui kohtalokas virhe. Pienessä rytkyssä Miikan kypärän mikki nousi ylös ja kuulin vain osan nuoteista ja tyhmyyksissäni jatkoin samaa vauhtia, enkä tajunnut jarruttaa. Kun kuulin loput nuoteista aloin jarruttaa, mutta jarrutuksessa olikin hiekkaa ja auto lähti luisuun. Yritin hakea tukea sisämutkasta, mutta siellä olin kiviä ja ne löi ohjaukseen niin lujaa, että mursin peukaloni. Auto nousi kahdelle pyörälle, menetin ohjattavuuden ja osuimme puihin.

Tähän asti elämäni paras MM-ralli päättyi samalla tavalla kuin moni muukin kova kuljettaja on kokenut – ulosajoon.

kesk. ek:lla 6

Ford Focus WRC -04
Huoltoteamina Stobart Motorsport