Kartanlukija: Miikka Anttila

Kilpailu alkoi torstai-iltana Ateenan olympiastadionilla ajetulla yleisöek:lla. Heti perjantai aamun ensimmäisellä erikoiskokeella koin ylimääräistä jännitystä, kun auton ratti meinasi irrota kiinnityksistä teiden huonosta kunnosta aiheuttaman tärinän vuoksi. Saimme kiristettyä sen siirtymällä, mutta sama ongelma uusi seuraavalla pätkällä. Onneksi sen jälkeen ongelma ei uusinut ja se saatiin huollossa kuntoon. Ensimmäiseen huoltoon saapuessa olin N-ryhmässsä neljäntenä n. 9s kärjestä. Sen jälkeen alkoi alamäki. Ek:lla 6 meni rengas ja se piti vaihtaa pätkällä, johon kului aikaa n. 2min + pölystä koituneet haitat. Seuraavalla ek:lla olin kuitenkin N-ryhmän toiseksi nopein.

Lauantai aamuun mahtui muutama hyvä aika, mutta sitten alkoivat todelliset ongelmat. Ensin huollossa vaihdetut varaiskarit korkkasivat, sen jälkeen rengasrikko + takaa jarruputki poikki ja vielä pikku vuoto bensatankissa kuoreen tultua reikä, kun ajoin rikkinäisillä iskareilla ja tyhjällä renkaalla. Olimme kuitenkin vielä lauantai-iltana N-ryhmässa viidentenä, sillä kaikilla tuntui olevan ongelmia tässä rankassa rallissa. Jouduin ajamaan myös muovituki kädessäni, koska peukaloni ei ollut täysin kunnossa leikkauksen jäljiltä ja se teetti lisätöitä pitkillä pätkillä.

Sunnuntai ei alkanut yhtään paremmin kun aamun ekalla ek:lla tuli rengasrikko ja seuraavalla bensatankin kuoreen tuli niin iso reikä, että bensa valui norona ulos. Pääsimme kuitenkin huoltoon, mutta vaihtoehtoina oli joko keskeyttää tai yrittää vaihtaa bensatankki 30 minuutisssa + max. 15 minuutin huoltoajan ylitys. Yritys tuntui mahdottomalta, mutta tiimini teki upean työn ja vaihtoivat tankin 43 minuuttiin ja pääsimme jatkamaan rallia,vaikka saimme 2min 10s aikasakkoa ylitetystä huoltoajasta. Huollon jälkeisellä ek:lla saimme edellä ajaneen auton kiinni ja jouduimme ajamaan pitkään pölyssä tippuen N-ryhmässä kuudenneksi. Toiseksi viimeisellä ek:lla meni vielä jarruputki poikki, mutta pääsimme huoltoon ja saimme auton kuntoon. Viimeisellä ek:lla olin sitten N-rymän toiseksi nopein ja koko vaikean rallin jälkeen lopputuloksissa N-ryhmän 6. ja yleiskilpailun 22.

N-ryhmän 6., yleisk. 22.

Subaru Impreza WRX Sti 06
Huoltoteamina Motoring Club