Kartanlukija: Miikka Anttila

Oli hyvä mieli aloittaa kausi 2007 Monte Carlosta. Juuri ennen kilpailua saimme vahvistuksen, että saamme ajaa ainakin 12 MM-rallia Stobartin Fordilla. Itse ralli alkoi minun kohdalla vähän heikosti, sillä olin ajamisen kanssa todella hukassa. Torstai-iltana alkaneen rallin pimeässä ajetuilla erikoiskokeilla eroa kertyi kärkeen hyvin paljon. Tähän vaikutti se, etten ollut päässyt testaamaan autoa ennen kilpailua ja ajoin ensimmästä kilpailua asfaltilla Ford Focus WRC 06:lla. Perjantai aamuna ajoni alkoi selvästi parantua ja iltapäivällä saimme jopa muutaman hyvän erikoiskoe ajankin. Perjantai-illan kahdella viimeisellä ek:lla meillä oli hieman ongelmia lähtöjärjestelmän kanssa. Lauantaiksi muutin hieman säätöjä ja ne tuntuivatkin niin hyviltä, että ajo alkoi maistua. Olimme peräti 2 kertaa kolmanneksi nopeimpia ek ajoissa. Valitettavasti vain illan viimeisellä ek:lla lipsautin auton kivimuuriin. Vaikka pääsimme jatkamaan, jouduimme kuitenkin huollossa keskeyttämään turvakaaren väännyttyä ulosajossa. Taistelu kahdeksannesta sijasta päätyi keskeytykseen 2,5 km ennen kilpailun maalia. Vielä jäi paljon opittavaa!

Keskeytys ek:lla 14

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart