Kartanlukija: Miikka Anttila

Olin päässyt testaamaan autoa n. 50 km ennen kilpailuja ja kisasäädöt oli haettu kohdalleen.

Heti ensimmäisellä ek:lla vauhti oli kohdallaan, mutta sattui pikku virheitä, jotka eivät mahdollistaneet erikoiskoeaikoja viiden joukkoon.

Ek:lla 6 olin neljänneksi nopein ja alkoi tuntua, että virheet oni voitettu, mutta heti seuraavalla ek:lla pyörähdin erittäin hitaassa oikeassa ja auto jäi keskelle tietä poikittain penkkojen väliin. Siinä kesti n.40 sekuntia ennen kun sain auton käännettyä kapealla tiellä ja tipuimme tuloksissa sijalle 10.

Lauantaina oli tarkoitus yrittää ajaa ilman virheitä ja saada hyviä aikoja aikaan. Lauantai-iltapäivänä sitten viimen vihdoin ajat paranivat ja itseluottamus kasvoi. Sijoituskin nousi yhden pykälän verran, mutta Gardemeister oli 9 sekunnin päässä ja Stohl 10 sekunnin päässä, joten sunnuntaina oli tarkoitus saada kilpailua aikaan poikien kanssa. Sunnuntai ei kuitenkaan alkanut valoisissa merkeissä, kun aamun ensimmäisellä erikoiskokeella 10 kilometrin kohdalla moottorin öljynpaineet alkoi tippua ja jouduttiin pysähtymään soitettuamme huoltoon. Menin ulos autosta ja nosti konepellin ja öljyä oli joka paikassa. Moottorin huohotinputki oli jäässä kiristyneen pakkasen vuoksi ja se keräsi painetta moottoriin, joten öljyt tulivat pihalle moottorista. Keskeytys oli väistämätön, mutta pysähtyminen ajoissa pelasti ettei moottori särkynyt.

Keskeytys

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart