Kartanlukija: Miikka Anttila

Norjan MM-ralli oli uusi kaikille ja erkoiskokeet vaikuttivat haastavilta. Ek:lla 1 olin kolmanneksi nopein ja kahden ek:n jälkeen huoltoon tullessa olin rallin neljäntenä.

Meillä oli ollut pienoisia ongelmia ohjaustehostimen kanssa ek:lla 1 ja päätimme vaihtaa sen, mutta sen vaihtaminen oli kova homma ja pääsimme ulos huollosta 6 minuuttia myöhässä omaa aikaamme. Jouduimme vielä itse viimeistelemään autoa siirtymällä ennen seuraavaa erikoiskoetta ja olimme sieltä 3 minuuttia myöhässä, joten saimme lisäaikaa tuloksiin yhteensä 1 min 30 s. Perjantai-iltapäivä sujui kuitenkin kaikesta huolimatta ajollisesti aivan mahtavasti, sillä ajoin ek:lle 5 elämäni ensimmäisen pohja-ajan. Olimme perjantain jälkeen 10.

Koko lauantai satoi lunta hyvin paljon, joten tiet oli hyvin lumisia sekä hiukan oli vielä sumua niin näkyvyys oli erittäin huono. Vaikean kelin vuoksi kuskeilla sattui virheitä, koska ajaminen oli paljon vaikeampaa kuin esimerkiksi tämän vuoden Monte-Carlo rallissa. Emme pystyneet monella erikoiskokeella hyvään aikaan, mutta ajoimme ilman suurempia viheitä ja nousimme tuloksissa jopa viidenneksi. Sunnuntaina ainostaan minulla oli tavoitteena päästä maaliin, sillä eteen matkaa oli minuutti ja taakse saman verran. Sunnuntain ajat oli kuitenkin kohtuu hyviä eikä virheitä sattunut kuin yksi ja se tuli viimeisellä erikoiskokeella, kun ajoin risteyksen pitkäksi. Olimme maalissa viides ja saimme 4 MM-pistettä ja olin siihen tosi tyytyväinen. Ilman perjantain ongelmia olisimme ehkä taistelleet kolmannesta sijasta, mutta sitä ei kannata harmitella, koska aina tulee uusia ralleja, jossa voi parantaa.

Yleisk. 5.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart