Kartanlukija: Miikka Anttila

Ennen varsinaiseen kilpailuun pääsyä meinasi muut asiat vastustaa. Nuotitusvaiheessa puhkesi 5 rengasta, joista 3 peräti yhtaikaa. Jouduimme keskeyttämään nuotituksen kahdeksi tunniksi ennen kuin saimme lisää renkaita. Sen vuoksi ehdimme ajamaan erikoiskokeet 2/5 ja 3/6 vain kertaalleen läpi, mutta onneksi näille ek:ille löytyi vanha nuotti. Nuotituksessa käytimme Jeep Libertyä, jossa oli katurenkaat ja näin ollen kivet menivät renkaiden pinnasta helposti läpi. Seuraavaksi vastusti Shakedownissa. Ensimmäisellä ajokerralla ajoin kaasu pohjassa läpi eräästä rytkystä jolloin auto lähti isoon ilmalentoon ja laskeutui keulalleen alas. Auto pysyi tiellä, mutta vasen runkoaisa vääntyi hiukan. Ei mitenkään järkevää tehdä tuollaista kokeilua jo Shakedownissa. Onneksi auto tuli helposti kuntoon kisaan varten.

Itse kisan aloitin rauhallisesti ilman mitään riskiä, koska tavoitteena oli vain maaliin pääsy ja saada pisteitä. Perjantaina ajoin tasaista vauhtia ilman ongelmia lukuunottamatta ek:lla seitsemän ollutta häiriötä lähtöjärjestelmässä. Perjantai-iltana olimme seitsemäntenä.

Lauantain aikana vauhti parani perjantaista, mutta kuudenteen sijaan silti vain matka kasvoi. Olimme lauantai-iltana edelleen seitsemäntenä. Sunnuntaina pystyin vielä parantamaan vauhtiani lauantaista ja olin sunnuntain kaikilla erikoiskokeilla viidenneksi nopein. Pääsin vähän lähemmäksi kuudetta sijaa, mutta Stohl joka oli kuudes, tuskin ajoi sunnuntaina täyttä vauhtia. Maalissa siis olimme seitsemäs ja saimme 2 MM-pistettä.

Yleisk. 7.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart