Kartanlukija: Miikka Anttila

Saksaan lähdettiin ajamaan aivan eri taktiikalla kuin Jyväskylään, sillä nyt oli aika metsästää pisteitä ja koska neljä edellistä asfalttikilpailua olivat kaikki päättyneet ulosajoihin, nyt tarvittiin kokemusta,sillä loppuvuodesta olisi tiedossa vielä kolme kilpailua kestopäällysteisellä pinnalla.

Aloitin rallin hyvin varovasti, sillä tuntuma asfalttiin Neste Oil Rallin jälkeen oli vähän hukassa. Ajo kuitenkin parani erikoiskoe erkoiskokeelta ja perjantai-iltana olimmme rallissa kahdeksantena, kiinni yhdessä MM-pisteessä. Lauantaiaamun rengasvalinnat menivät nappiin ja ajo sujui niin hyvin, että nousin seitsemänneksi. Iltapäivä kuitenkin osoittautui vaikeaksi. Armeija-alueen betonipintaiset tiet söivät rajusti rengasta ja ajotyylini oli ehkä liian raju näille teille. 30km pitkällä Panzerplatte Arenan ek:lla meiltä irtosi pinnat etupyöristä, sillä rengaspaineet olivat liian kovat ek:lle lähdettäessä. Olimme vaihtaneet ennen ek:ta renkaan eikä aikaa jäänyt vähentää paineita, eikä raju ajotyylinikään helpottanut asiaa. Käytimme kyseisellä ek:lla yli minuutin ylimääräistä aikaa muihin verrattuna. Toisella ajokerralla pitkällä erikoiskokeella meillä oli jälleen ongelmia renkaiden kanssa, vaikka paineet olivatkin tällä kertaa kohdallaan,siksi menetimme aikaa n. 30 sekuntia. Lauantai-iltana olimme pudonneet rallissa yhdeksänneksi kahdeksannen sijan ollen 37 sekunnin päässä. Sunnuntaiaamuna otin liian pehmeät renkaat aamupäivän lenkille, mutta nousimme kuitenkin yllättäen kahdeksanneksi, kun Xavier Pons ajoi ulos aamun ensimmäisellä erikoiskokeella. Sunnuntai-iltapäivänä teimme auton säätöihin muutoksia ja otin oikeat renkaat niinpä ajo oli parasta, mitä se oli ollut koko rallin aikana. Harmi, että kisa loppui silloin, kun ajo lähti sujumaan. Pääsimme kuitenkin maaliin kahdeksantena ja sain ensimmäisen MM-pisteeni asfalttikilpailusta.

Yleisk. 8.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart