Kartanlukija: Miikka Anttila

Uuden-Seelantiin oli mukava mennä, sillä edellisenä vuonna voitimme siellä N-ryhmän ja sijoituimme yleiskilpailussa kahdeksanneksi. Perjantaiaamuna lähdettiin liikkelle sateen liukastamille teille. Valitsimme muita kovemman rengasseoksen, mutta silti se toimi kohtuullisesti ja olimme kahden ajetun ek:n jälkeen rallissa viidentenä. Iltapäivän erikoiskokeille otimme samat renkaat kuin kaikki muutkin. Vauhti oli parempaa kuin aamulla, mutta renkaat kuluivat liikaa ja luottamus ajamiseen väheni, jolloin ajaminen muuttui liian aggressiiviseksi. Perjantai-illan huoltoon tultaessa olimme rallissa edelleen kuitenkin viidentenä.

Lauantaina mentiin nopeimmille ja kuiville erikoiskokeille, jotka sopivat paremmin minun ajotyylilleni. Ajat paranivatkin huomattavasti ja iltapäivän 30-minuutin huoltoon tultaessa olimme nousseet rallissa neljänneksi ohi Chris Atkinssonin, mutta tosin vain 1,6 sekunnin erolla. Iltapäivän yli 30 kilometriä pitkät ek:t onnistuivat loistavasti ja sain kurottua lisää eroa Atkinssoniin.

Sunnuntaihin lähdettiin pitämään neljäs sija, mutta Chris hengitti vain 10,5 sekunnin päässä. Sunnuntaina oli tiedossa seitsemän erikoiskoetta. Aamupäivän kahdella ensimmäisellä ek:lla menimme aivan tasatahtia Chrisin kanssa, mutta kolmannella hän kuroi eron 4,5 sekuntiin. Iltapäivällä ajettiin toiseen kertaan aamun kolme erikoiskoetta, joista kahdella ensimmäisellä menimme Atkinssonin kanssa jälleen aivan tasatahtia, mutta kolmannella hän meni minusta ohi, vaikka kuinka yritin puristaa, ehkä vähän liikaakin. Vielä ajettiin viimeisenä yleisö-ek, jossa Chris oli hieman nopeampi ja lopulta hän päihitti minut 4,6 sekunnin turvin. Olin pettynyt, kun hävisin neljännen sijan kovan taistelun jälkeen, mutta itse kilpailu oli yksi urani parhaita suorituksia, sillä pystyin ajaman virheettömän ajon ja eroa kärkeen tuli vain 2 min 37 sekuntia.

Yleisk. 5.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart