Kartanlukija: Miikka Anttila

Edellinen asvalttikilpailu Saksassa oli ollut minulle vaikea, joten olin päässyt harjoittelemaan kestopäällysteisellä pinnalla ajoa yhdessä moninkertaisen Sport 2000-luokan suomenmestari Olli Haapalaisen kanssa Alastaron moottoriradalla ennen Kataloniaan lähtöä.

Ralli alkoi perjantaiaamuna sateen liukastamilla teillä lisäksi mukaan mahtui hieman sumua. Oli todella vaikeaa saada luottamusta ajamiseen, mutta tärkeintä oli, että pääsimme aamun liukkaat erikoiskokeet läpi. Ensimmäiseen huoltoon tulimme sijalla yhdeksän. Keli alkoikin kuivua iltapäivällä, joten pääsin kehittämään Haapalaisen Ollilta saamiani oppeja radalta ralliin. Nousin ennen päivän viimeistä ek:ta 7:nneksi. Perjantai-illan viimeisellä ek:lla alkoi kuitenkin sataa ja hiukan jännitti kuinka tulee käymään, sillä meillä oli kuivan kelin renkaat alla niin kuin kaikilla muillakin, mutta ajaminen oli parasta mitä koskaan märällä pinnalla ja sain lisättyä eroa Chris Atkinsoniin yhteentoista sekuntiin.

Lauantaina pyrin ajamaan rata-automaisilla linjoilla niin siististi kuin vain pystyin, sillä tiet olivat leveämpiä ja nopeampia kuin perjantaina. Pyrin myös ajamaan mahdollisimman kovaa ilman riskejä. Ajo lähtikin sujumaan aamusta oikein hyvin ja jatkui samalla tavalla koko päivän. Ajoimme tukun hyviä aikoja, mutta kyllä pari tilannettakin matkalle mahtui, kun pari liukasta jarrua pääsi yllättämään. Lauantai-iltana sijoitus oli edelleen seitsemäs ja olimme saaneet lisättyä eroa Atkinsoniin 26,8 sekuntiin.

Sunnuntaina tarkoitus olikin ajaa järkevästi ja testata uusia renkaita Korsikaa varten. Päivä meni täysin suunnitelmien mukaan ja pääsin uusiin renkaisiin aika hyvin sisälle. Ajoin tähän astisen urani parhaan asvalttikilpailun, joka palkittiin maalissa sijalla seitsemän.

Yleisk. 7.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart