Kartanlukija: Miikka Anttila

Korsikalle oli erittäin hyvä mieli lähteä kisaamaan, sillä edellisenä viikonloppuna Espanjassa olin ollut seitsemäs ja asvalttiajo oli parantunut paljon kisan aikana. Korsika tunnetaan hyvin mutkaisena kilpailuna, mutta olen aina pitänyt siitä, sillä asvalttipinta on siellä aggressiivisempaa kuin muualla, mikä tarkoittaa parempaa pitoa.

Perjantai avattiin uusilla erikoiskokeilla ja kelikin oli täysin kuiva ja aurinkoinen. Ajo maistui, auto ja renkaat toimivat, joten ajoin sen minkä osasin ilman riskejä. Perjantaina ei tullut suurempia virheitä ja olimme päivän päätteeksi sijalla kuusi, vain 3,3 sekuntia perässä Petter Solbergia. Lauantaina oli sitten enemmän vanhoja osuuksia erikoiskokeilla. Aamun ensimmäinen ek oli hyvin likainen, eikä ajo oikein sujunut ja eroa tuli lisää P. Solbergiin. Seuraavalla ek:lla ryhdistäydyin ja nousin Petterin edelle viidenneksi 1,9 sekunnin turvin. Tultaessa iltapäivällä huoltoon olin rallissa vieläkin viidentenä, mutta vain 1,3 sekuntia edellä Solbergia. Iltapäivällä ajoni parani aamuisesta ja sain lisättyä eroa Petteriin. Päivän päätteeksi hän oli meitä perässä seitsemän sekuntia, mutta tiesin että sunnuntaina P. Solberg syöttää tulemaan sen minkä pääsee. Olimme nousseet rallissa kuitenkin neljänneksi, kun Duval keskeytti viimeiselle siirtymälle teknisen vian vuoksi.

Sunnuntaina oli kyseessä hyvin tutut erikoiskokeet. Ajaminen sujui edelleen hyvin, mutta en oikein voinut lisätä vauhtia, sillä tiesin kuinka tärkeää maaliin pääsy on, enkä voinut vaarantaa sitä kovilla riskeillä. Ajoimme täysin samaa vauhtia Petterin kanssa aamupäivän lenkin. Iltapäivän toiseksi viimeisellä ek:lla Petter nousi 3,9 sekunnin päähän minusta. Päätin ennen viimeistä ek:ta ajaa samalla tavalla kuin tähänkin asti ottamatta riskejä eli pyrin ajamaan virheettömästi. Se tuottikin tulosta, sillä Petter jäi meille viimeisellä ek:lla 7,7 sekuntia ja näin olimme kovan taistelun jälkeen rallissa neljänsiä. Se oli asfaltilla parasta osaamistani kuin koskaan aikaisemmin. Toivottavasti kehitys jatkuu.

Yleisk. 4.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart