Kartanlukija:Miikka Anttila

Lähdin Japaniin luottavaisin mielin, sillä alla oli paljon hyviä kilpailuja. Kyseinen kilpailu oli minulle uran 50. MM-ralli ja toivonkin, että sen kunniaksi tulisi palkintopallisijoitus.

Kilpailu alkoi perjantaiaamuna sumussa ajetulla leveällä ja nopealla kahdeksan kilometrin pituisella erikoiskokeella. Ajo sumussa sujui hyvin, vaikka helppoa se ei ollut missään nimessä. Onnistuinkin ajamaan pohja-ajan. Ek:t 2, 3 ja 4 olivatkin sitten kapeampia ja liukkaampia kuin ek 1, mutta sumu ei onneksi enää häirinnyt. Ajo maistui, fiilis oli hyvä ja huoltoon tullessa olimme rallin johdossa. Marcus Grönholm joutui keskeyttämään huoltoon, kun turvakaari vääntyi ulosajossa ja se harmitti myös minua hänen puolestaan maailmanmestaruustaistelua ajatellen. Ek 5 oli sama kuin ek 1. Jälleen tuli pohja-aika ja näin johtoni vahvistui. Ek:illa 6, 7 ja 8 Mikko Hirvonen ajoi kuin vimmattu ja nousi ohitseni johtoon. Illan päätteeksi ajettiin kahteen kertaan yleisöerikoiskoe, joka minulta ei onnistunut ja myös Sebastian Loeb nousi edelleni, mutta olin kuitenkin tyytyväinen päivääni, sillä erot eivät olleet suuria.

Lauantaina oli edessä todella liukkaat ek:t ja minulla oli tavoitteena yrittää pysyä Hirvosen ja Loebin vauhdissa. Ek 11 menikin hyvin erojen ollessa pieniä, mutta ek 12 olikin sitten 35km pitkä ja siellä tulisi varmaan eroja. Erikoiskoe alkoi hyvin ja väliajoissa olimme Loebia kaksi sekuntia perässä, mutta puolen välin kohdalla auton hydrauliikkajärjestelmä petti, mistä seurasi se, että jouduin siirtymään manuaalivaihteistoon eivätkä auton lukot toimineet kunnolla. Ajaminen muuttui vaikeaksi ja hävisin pohjista 13,9 sekuntia. Emme pystyneet korjaamaan autoa siirtymällä ja näin oli vain startattava seuraavalle ek:lle ongelmien kanssa. Olimme päässeet ek:ta 13 n. viisi kilometriä, kun näimme Loebin auton ojassa. Se ehkä häiritsi keskittymistäni ongelmieni kanssa, koska 1,5km myöhemmin hitaassa oikeassa auto puski ojaan ja osui puuhun. Ei ollut toivoakaan päästä jatkamaan matkaa, sillä jäähdytysjärjestelmä oli vaurioitunut. Kyllä harmitti, koska mahdollisuudet palkintopallille olisivat olleet hyvin vahvat.

Auto laitettiin kuitenkin kuntoon ja ajoin sunnuntain superrallissa lähinnä saadakseni kokemusta ja itseluottamukseni takaisin. Vauhtini on hyvää, mutta pitäisi tulevissa kisoissa päästä vielä maaliin asti, jotta voisi tulla niitä palkintopallisijoituksia…

Yleisk. 26.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart