Kartanlukija: Miikka Anttila

Ralli alkoi torstai-iltana ajetulla yleisöerikoiskokeella Belfastissa, jonne kilpa-autot lähetettiin kuorma-autoilla, sillä Belfast sijaitsee reilun 200 km:n päässä Sligosta, joka toimi rallin keskuspaikkana. Yleisö-ek ajettiin parlamenttirakennuksen edustalla olevassa puistossa. Omalta osaltani ek meni hyvin, sillä olin kuudenneksi nopein.

Tositoimiin päästiin perjantaiaamuna, kun edessä oli 166 km kapeita, liukkaita ja nopeita asvalttiteitä. Jonkun verran jännitti etukäteen, kuinkahan liukasta tiestö mahtaakaan olla. Ensimmäisen ek:n jälkeen ajattelin, että tästä tulee todella pitkä ja vaikea ralli, sillä mutaa oli noussut niin älyttömästi tielle. Luottamus kuitenkin kasvoi aamupäivän aikana ja oikeat rengasvalinnat helpottivat ajamista, vaikka helppoa se ei missään nimessä ollut. Perjantain ajoin kuitenkin ilman virheitä ja sijoitus oli yllättäen kolmas, vaikka ek:lla 8 kaasujalka vähän väpättikin, sillä tiestö oli sen verran nopeaa ja pomppuista.

Lauantaina erikoiskokeet suuntautuivat Pohjois-Irlannin puolelle, missä ajoimme 104 erikoiskoekilometriä. Aamupäivän kolme ek:ta ajoin ilman virheitä ollen jokaisella niistä toiseksi nopein. Iltapäivällä ajettiin aamupäivän erikoiskokeet uudelleen. Ensimmäisellä näistä kolmesta eli ek:lla 14 sattui virhe vasemmalle kääntyvässä risteyksessä, jossa oli vesiurat: tulin hiukan liian lujaa vesiuriin, joista auto lähti puskemaan. Vedin käsijarrusta ja niinpä menimme poikittain karja-aitaan. Autoon ei tullut vaurioita, mutta jäimme ”mahasta” kiinni. Onneksi paikalla oli yleisöä ja he työnsivät meidät takaisin tielle, joten menetimme aikaa vain 30 sekuntia. Seuraavilla erikoiskokeilla vauhti oli jälleen normaalia ja olimme päivän päätteeksi edelleen rallissa kolmantena.

Sunnuntaina oli tiedossa 56 ek km. Tarkoituksena oli ajaa rauhassa maaliin pitäen sijoitus. Aamun kaksi ensimmäistä ek:ta otin aika rauhassa ja Mikko Hirvonen nousi jo 15,8 sekunnin päähään, mutta seuraavalla ek:lla tein eroa Mikkoon 12,2 sekuntia, joten eroa oli ennen viimeistä ek:ta 28 sekuntia. Viimeisen ek:n ajoin varmasti ilman virheitä ja näin olimme rallin maalissa kolmansia ja pääsimme podiumille. Se tuntui erittäin, erittäin hyvältä.

Yleisk. 3.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart