Kartanlukija: Miikka Anttila

Walesin MM-ralli oli kauden 2007 päätösosakilpailu. Luottamus oli hyvä kilpailuun lähdettäessä, sillä kokemusta kilpailusta ja olosuhteista on karttunut vuodesta 2002 asti.

Perjantaiaamu starttasi sumuisena ja sateisena. Se tekikin ajamisesta hankalaa. En saanut vaikeiden olosuhteiden vuoksi itsestäni viimeistä puristusta irti ja kärki tuntui karkaavan heti alussa. Olimme kolmen erikoiskokeen jälkeen kilpailussa neljäntenä, lähes puoli minuuttia rallin johdossa olevaa Mikko Hirvosta perässä. Perjantai-iltapäivän aikana vauhtini hiukan kohentui, mutta sijoitus pysyi samana. Illan viimeinen eli rallin kuudes ek ajettiin pimeydessä, missä tapahtuikin ratkaisuja kovan sumun ja sateen vuoksi. Mikko Hirvonen ajoi ”kovat pohjat” ja vankisti johtoasemaansa. Sumu oli niin sankkaa, että se pakotti käyttämään ainoastaan puskurissa olevia sumuvaloja sekä auton omia valoja. Osuin kuitenkin heti ek:n alussa tien sisäreunaan kaivautuneeseen kuoppaan niin lujaa, että menetin puskurin sumuvalot, jonka jälkeen pystyin käyttämään vain auton omia valoja. Näkyvyys oli olematonta ja yritin ajaa liian kovaa siihen nähden, joten osuin maavalliin, jossa menetin n. 10 sekuntia, mutta matka jatkui. Erikoiskokeen puolivälissä lasinpyyhkijät lakkasivat toimimasta, jonka jälkeen menetin näkyvyyden täysin, sillä vettä satoi rankasti. Meidän oli pakko pysähtyä erikoiskokeella putsaamaan tuulilasi viisi kertaa, jotta selviytyisimme metsästä pois. Pääsimme lopulta erikoiskokeen maaliin, mutta aikaa kului niin paljon, että oli järkevämpää keskeyttää erikoiskokeen maalissa ja käyttää hyväksi superrallisääntöä saaden 10 minuutin aikasakon. Perjantai-iltana sijoitus oli 15. superrallin määräämän aikasakon jälkeen.

Lauantaina ralli jatkui eikä minulla ollut mitään paineita, joten ajaminen oli rentoa; myös rengasvalinnat osuivat oikeaan. Olimme päivän seitsemästä erikoiskokeesta nopeimmat kuudesti. Launtai-illan huolto kuitenkin venyi viisi minuuttia liian pitkäksi iskareiden vaihdossa syntyneiden ongelmien vuoksi, mistä saimme aikasakkoa 50 sekuntia. Lauantai-iltana sijoitus oli 12. Jatkoin sunnuntaina siitä mihin lauantaina jäin ja ajoin päivän kaikille neljälle erikoiskokeelle ”pohjat”, tosin ehkä rallin kärkikuljettajat eivät enää ajaneet sataprosenttista vauhtia. Tulimme rallin maaliin kymmenentenä, joka tuloksena ei ollut erikoinen, mutta kymmenen nopeinta erikoiskoeaikaa lämmitti kovasti mieltä. Mikko Hirvonen ajoi upeasti ja voitti rallin.

Yleisk. 10.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart