Kausi alkoi takkuten Monte Carlo -rallissa

Monte Carlo -rallin tarjottimella oli perinteikäs cocktail: kuivaa, jäistä ja kosteaa asvalttia sekä reitin korkeimmilla paikoilla lunta. Torstaina kisaa höystivät edellisvuoden tapaan pimeässä, Dignen lähellä ajetut kaksi erikoiskoetta, perjantaina kurvailtiin Gapin pohjoispuolella. Lauantaina, matkalla Monacoon ajettiin kahdesti 51,55 kilometrin Lardier et Valenea sekä Monte-legenda Sisteron. Sunnuntaina piipahdettiin Col de Turinilla. Latvala lähti hakemaan hyvää avausta kauteen, mutta onnea ei ollut matkassa. Torstain etapilla ajokki kolhaisi kivistä aitaa ja toiseen kisapäivään Latvala kiihdytti seitsemäntenä vajaat 39 sekuntia kärkeä perässä.

– Yhtä äkkiä vain pito katosi jäisellä osuudella ja perä kolahti. Oli pakko höllätä vauhtia, kun oli pieni pelko, että kävikö takajousitukselle jotakin, Latvala muisteli.
Kolmanteen kilpailupäivään Latvala lähti kolmantena reilun minuutin johtavaa Sebastien Ogieria perässä.

– En muista, että olisi koskaan ajettu näin paljon slikseillä, kun teillä on jäisiä paikkoja. Aina on yleensä ollut joku lumi-ja nastapyörien sekarengastus, Latvala kertaili etappia. Toiveet hyvistä MM-pisteistä karahtivat kiville kolmantena kisapäivänä oikealle kääntyvässä mutkassa 11. erikoiskokeelle. Takaisin tielle
noustessaan Latvala osui kevyesti katsojaan.

– Mutkassa oli vettä tiellä. Se yllätti minut. Takaisin tielle tullessa en nähnyt kunnolla, koska moottoritilasta tuli höyryä. Näin katsojan hyppäävän sivuun ja jatkoin hiljaa takaisin tielle. Sen jälkeen talli otti minuun yhteyttä ja kertoi, että olin osunut katsojaan, Latvala kertasi. Varsinainen keskeytyminen johtui sitten siitä, että suurin sallittu myöhästyminen erikoiskokeen lähdöstä täyttyi, kun Latvalan ajokin laturi oikutteli.
– Laturi pyöri sen verran, ettei se ei indikoinut latausongelmasta. Kun yritin käynnistää autoa, sytytysvirtaa ei ollut. Kesti tovin ennen kuin keksittiin, että virtaa saadaan pulttikoneen akusta, Latvala muisteli Rallin päätöspäivään kuljettajat eivät Monte Carlo -rallissa päässeet ralli 2 –säännöllä, joten Latvalan pistepussi jäi tyhjäksi. Rallin voitti Sebastien Ogier ennen Andreas Mikkelsenia.