Meksikon ralli pysyi Latvalan kontrollissa

Jari-Matti Latvalan yksitoista pohja-aikaa Meksikon MM-rallin 21 erikoiskokeen reitillä kertovat kaiken kärkitaistelun luonteesta. Virheettömän ajon, hyvän lähtöpaikan ja rengasvalintojen tukemana hän kontrolloi kilpailua perjantaista sunnuntaihin.
– Upea ja helpottava voitto, Latvala totesi uransa 16. MM-rallin ykkössijasta. Niitä hän on ajanut nyt peräti 11. eri MM-rallista.
– Taktiikkana oli ottaa kaikki irti lähtöpaikasta, mutta kiertää kivet ja ajaa ilman isoja riskejä. Se onnistui perjantaina, mikä nosti itseluottamusta ja pystyin lisäämään vauhtia lauantaina, Latvala muisteli. Moottorista tehoja haukkova vuoristoilma, irtosoran päällystämät soratiet ja helle ovat Meksikon rallin peruseinekset. Nyt soppaa maustettiin lisäämällä pitkiä erikoiskokeita. Niistä 80 kilometrin Guanajuato oli Safari-ralli pois lukien pisin MM-sarjassa sitten vuoden 1986 Korsikan rallin. Kilpailun ratkaisijaa sunnuntaina ajetusta Guanajuatosta ei tullut, vaikka kisajärjestäjät sitä toivoivat. Latvala oli kirinyt siihen mennessä jo
puolentoista minuutin ero Sebastien Ogieriin. MM-sarjaa johtava ranskalainen ajoi ensimmäiset päivät ajojärjestyksen keulassa ”aura-autona” ja oli maalissa toinen reilun minuutin Latvalalle jääneenä. Latvala oli ensimmäiset päivät reitillä kahdeksantena autona.

Takajarrut ainoa murhe

Latvalan ainoa murhe kilpailussa oli takajarrujen kuumeneminen pitkillä erikoiskokeilla.
– Vuoristo-oloissa jarruille tahtonut riittää jäähdyttävää ilmaa. Ajan pikkaisen erilaisella jarrujen ”set-upilla” kuin Ogier, joten kärsin siitä häntä enemmän, Latvala kertoi. Kisan ykköshaaste ei Latvalan silmissä ollut Guanajuato vaan kahdesti perjantaina ajettu yli 50 kilometrin, tekninen El Chocolate. Sen hän
voitti molemmilla ajokerroilla. Powerstagella Latvala ei ottanut riskejä, ja oli Ogierin jälkeen toinen. Ogier johtaa MM-sarjaa, Meksikossa pistetilinsä avannut Latvala on kuudes, eroa on 50 pistettä.