Latvala tankkasi pisteitä ja nousi palkintokorokkeelle

Vuosi sitten Jari-Matti Latvala menetti rengasrikon ja iskunvaimenninongelmien takia otteen Sardinian MM-rallin kärkitaistelusta. Tänä vuonna hän nappasi toisen sijan. Se on hänen paras sijoituksensa Italian kivikkoisesta MM-rallista sitten vuoden 2009 voiton. Tänä vuonna rallin voittoon nousi Hyundain Thierry Neuville, joka kykeni kahden ensimmäisen ajopäivän aikana hyödyntämään erinomaisesti lähtöpaikkansa kahdeksantena autona. Kuudentena autona tiellä kaksi päivää ollut Latvala ajoi kolme pohja-aikaa ja taisteli, mutta joutui tunnustamaan belgialaisen paremmakseen 24,8 sekunnilla. – Hän oli tässä kilpailussa minua vahvempi. Kun ajettiin erikoiskokeita toista kertaa, en pystynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa, Latvala tunnusti. Latvala nappasi yhden MM-bonuspisteen kisan päättäneeltä Powerstagelta ja piti VW-tallitoveri Sebastien Ogierin takanaan. MM-sarjan johtaja oli kilpailussa kolmas. Sardinian ralli vietiin tänä vuonna aavistuksen viime vuotta parempikuntoisille teille. Reitille tuli myös kaksi uutta erikoiskoetta edellisvuoteen nähden.

Monti di Ala ratkaisi voittotaiston

Latvala lähti kilpailuun rahtusen varmistellen, sillä kauden viidestä ensimmäisestä kilpailusta vain kaksi oli poikinut MM-pisteitä. – Nyt oli pakko ajaa ehjä kilpailu ja ottaa tallille autonvalmistajien MM-pisteitä. Se onnistui, ja ero Hyundaihin valmistajien sarjassa kasvoi, Latvala summasi. Kisan ensimmäisellä etapilla Latvala ajokin etutasauspyörästön lukko oikutteli. Auto yli- ja aliohjasi ja kulutti rajusti rengasta. – Pystyin ajamaan lujaa vain lyhyillä pätkillä, ja suorilla, nopeilla osuuksilla, mutta en hitaissa paikoissa, Latvala sanoi. Tuolla perjantain etapilla Latvala hävisi pohja-aikataiston Neuville 2-5. Rallin toisella etapilla Latvala ajoi yhden pohja-ajan ja nousi parhaimmillaan vajaan kolmen sekunnin päässä Hyundain belgialaiskuljettajasta. Neuville teki ratkaisevan eron, kun päivän kolmen ek:n ryppäälle lähdettiin iltapäivällä uudelleen. Hän voitti etapin avanneella 22 kilometrin Monti di Ala –pätkällä Latvalaa 10,8 sekuntia. – Neuville ei ajanut tässä kilpailussa valmistajien MM-pisteistä, joten hän pystyi ottamaan enemmän riskiä kuin minä, ja se näkyi juuri tuolla Monti di Ala –erikoiskokeella. Toisaalta itse läksin tuolle pätkälle ehkä hieman liiankin varman päälle -vauhdilla, kun olen rikkonut siellä auton kolmena vuonna, Latvala sanoi. Neuville lähti kilpailun päätöspäivään reilun 16 sekunnin johdossa ennen Latvalaa ja piti asemansa.