Kisaan lähdettäessä paineet olivat kovat, sillä vaikean alkukauden jälkeen tarvitsin viimein ja vihdoin ehjää suoritusta. Kilpailu oli minulle aika erikoinen, sillä matkalle sattui pieniä tapahtumia: rengasrikko, moottorin ylikuumentuminen, konepellin menetys, poliisien kanssa keskustelua jne. Kaikista selvittiin, ja vaikka aikaa tuhlaantuikin, niin perjantai jälkeen olimme tuloksissa kuudes. Onnistuneen lauantaipäivän taistelun jälkeen ohitin Henning ja Petter Solbergin, ja kun Hirvosen Mikolle tuli teknisiä ongelmia niin nousin tuloksissa kolmanneksi. Sunnuntaina piti vain ajaa maaliin ja varmistaa kolmas sija, mutta asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan: Sunnuntaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella 6 km lähdöstä, eräässä hypyssä auton perä osui maahan ja sen seurauksena auto sammui; auton näyttöön tuli varoitus bensan paineesta. Yritimme ratkaista ongelmaa bensapuolelta, mutta lopulta vika löytyi päävirtakatkaisimesta. Pääsimme 8 minuutin työskentelyn jälkeen jatkamaan matkaa, mutta putosimme tuloksissa seitsemänneksi. Petter Solberg keskeytti sunnuntain toisella ek:lla edestämme, niin nousimme lopulta kuudenneksi.
Palkintopallisijoituksen menettäminen harmitti kovasti, mutta tärkeintä oli maaliin pääsy ja tulihan ”pohja-aikojakin” 5 kpl. Uskon, että kevään 2009 kokemuksien perusteella olen kasvanut henkisesti askeleen eteenpäin urallani.