Nuotituksessa kelit näyttivät hurjilta, sillä lunta oli satanut perjantain erikoiskokeille, ja sekä lauantain että sunnuntain ek:illa oli jäisiä osuuksia. Onneksi kilpailun lähestyessä sää hiukan lämpeni sulattaen lunta ja jäätä pois, mutta kuitenkin perjantaina ek:ita jouduttiin perumaan ja lyhentämään vaikeiden olosuhteiden vuoksi. Jää- ja lumiolosuhteet eivät normaalisti itsessään ole ongelma, vaan se kun on käytössä vain yksi rengastyyppi, joka on tarkoitettu kesäisimpiin olosuhteisiin. Aloitin kisan perjantaina hiukan varovasti, mutta kolmannella ek:lla vauhti sitten löytyi ja onnistuin ajamaan päivän ilman virheitä, vaikka pari kertaa olin hiukan ”katkolla”. Olin rallin johdossa iltahuoltoon tullessa 12, 9 sekuntia ennen Sebastian Loebia ja P-G Andersson Suzukilla oli kolmantena. Lauantaina pyrin kasvattamaan johtoani, mutta olosuhteet olivat niin stressaavan vaikeat, että suuriin riskeihin ei ollut varaa. Aamulla tiet olivat pakkasen kovettamia ja iltapäivällä pito vaihteli aukeilla ja metsässä suuresti aiheuttaen tilanteita. Selvisin päivästä kuitenkin ilman suuria virheitä, mutta johtoni kaventui 7, 3 sekuntiin ennen Loebia. Illan viimeisenä ek:na ajettiin Cardiffin keskustassa jalkapallostadionille rakennettu yleisö- ek, jolle mennessä kytkimeni alkoi savuttaa ruuhkaisessa liikenteessä ja niinpä jouduin starttaamaan yleisö-ek:lle ilman lähtöjärjestelmää menettäen siinä aikaa n. 5 sekuntia. Sunnuntaina taistelu oli todella kovaa pakkasen kovettamilla teillä ja ajoin niin kovaa kuin pystyin, mutta Loeb tuli aina vain lähemmäs. Olin ensimmäinen auto tiellä ja tuntui siltä, että Loeb ehkä hyötyi minun tekemistäni jäljistäni, sillä en pystynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa ja niinpä hän tuli takaa ohi ja voitti rallin 12,7 sekunnilla. Olin pettynyt itseeni, mutta toisaalta toinen sija ei ollut huono sijoitus kauden päätteeksi, sillä voittaakseen Loebin täytyy olla parempi kuin paras, mutta siinä riittää haastetta kauteen 2009. Silloin aion taistella maailmanmestaruudesta.