Latvalalle tukku pohja-aikoja ja keskeytys Kataloniassa

 
Vetoakselin ja ohjausvarren pettäminen pakottivat Jari-Matti Latvalan keskeyttämään Katalonian MM-rallin avauspäivänä. Kisa kuitenkin jatkui ja päättyi seitsemän pohja-ajan säestyksellä 14. sijaan. Voiton vei VW:n Sebastien Ogier, joka varmisti samalla uransa neljännen MM-tittelin.
– Hitaassa, mutaisessa vasen-oikea –mutkayhdistelmässä, jotakin otti oikeaan etupyörään, joka rikkoi vetoakselin. Jatkettiin kolmella vetarilla, mutta sitten petti ohjausvarsi, ja auto jäi sellaiseen paikkaan, että piti keskeyttää, Latvala kertasi keskeytystä.
Pyörän olisi saanut ajokuntoon erikoiskokeella, mutta auto jäi mutaiseen tien kohtaan, jossa ei voinut alkaa korjaustöihin.
– Siinä ei vaan ollut sellaista paikkaa, jossa olisi tullut turvallista tehdä remonttia, Latvala sanoi. Katalonian ralli alkoi lyhyellä erikoiskokeella Barcelonassa. Ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän kuuden soraerikoiskokeen etappi oli sama kuin vuosi aiemmin. Toinen ja kolmas päivä ajettiin tutuilla rata-ajomaista otetta vaativilla asvalttiteillä.
– Kaikkiaan hyvä päivä. Ainoa pikku virhe oli rengasrikko iltapäivän etapin avanneella erikoiskokeella. Meillä oli nuotissa siinä kohtaa merkintä, ettei asvaltin reunalta pidä pudottaa pyörää, mutta edellä menneiden ajolinja meni siitä reunalta ulos, joten siinä piti tehdä nopea ratkaisu, Latvala muisteli.
Kisan päätösetapilla Latvala voitti kolme kaikkiaan neljästä erikoiskokeesta mukaan lukien rallin päättäneen Powerstagen.