Tämä on MM-sarjan vaikeimpia kilpailuja johtuen hankalista teiden luonteista, kuumudesta ja kiintopisteiden puuttuessa erikoiskokeilta. Kilpailu alkoi perinteisestä ralliviikonlopusta poiketen torstaina klo 11 seremonialähdöllä, josta suunnattiin heti erikoiskokeille. Aloitin kisan ajamalla ensimmäiselle kahdelle ek:lle pohjat, joten olimme taas kilpailukykyisiä Citroenien kanssa. Auto tuntui mahtavan hyvältä ajaa liukkailla sorateillä, joten fiilis oli korkealla. Ensimmäinen kisapäivä sujui tasaisesti ilman virheitä auton toimiessa moitteettomasti. Torstai-illan viimeisellä ek:lla nähtiin taktikointia, kun muutamat kilpakumppanit hidastelivat saadakseen parempia lähtöpaikkoja seuraavalle päivälle. Teimme päätöksen yhdessä tiimin ja kartanlukijani Miikka Anttilan kanssa, että ajamme normaalisti ja pidämme kärkipaikan perjantaille. Torstain jälkeen johdin rallia 30,2 sekunnilla ennen Sebastian Ogieria, Sebastian Loeb oli kolmantena 31,8 sekuntia perässä. Perjantai-aamuna tiimikaverini Mikko Hirvonen joutui keskeyttämään leikattuaan maapenkkaan rikkoen vasemman etujousituksen. Minä aurasin teitä, joilla oli aika paljon irtosoraa, joten ajamisessa oli paljon haastetta. Perjantaina ajettiin myös rallin pisin ek, Jordan River, joka oli yli 40km pitkä. Tämä oli rallin vaativin ek, ja se ajettiin kahteen kertaan. Jordan River ei sopinut minulle, ja molemmilla ajokerroilla hävisin sillä yli 20 sekuntia Loebille, vaikka kaikilla muilla ”pätkillä” olin lähellä Loebia. Vaikean päivän jälkeen Loeb johti rallia, Ogier toisena 24,6 sekuntia perässä ja minä kolmantena 27,7 sekuntia takana Loebia. Lauantai-aamuna ralli sai uuden käänteen, kun taktikointi astui kuvaan suuremmassa mittakaavassa: Ogier meni ensimmäisenä reitille ottaen ”AT”-minuutteja, Loeb toisena, Hirvonen kolmantena (superrallissa) ja minä neljäntenä. Taktikoinnilla pyrittiin parantamaan lähtöpaikkoja, joka ei ollut enää urheilullisesti oikein. Yritin antaa painetta Loebille aamun ensimmäisellä ek:lla, joten pari tilannettakin mahtui matkalle, mutta silti hävisin hänelle siellä 0,4 sekuntia. Aamun ensimmäisen ek:n jälkeen keskityin ajamaan toista sijaa, sillä Ogier oli kaukana lisäminuuttien vuoksi, mutta kovin uhka tuli Petter Solbergilta. Hän hyökkäsi aamun toisella ek:lla ja nousi jo 12,7 sekunnin päähän, mutta onneksi pystyin sen jälkeen kasvattamaan eroa häneen. Lopulta kaikki meni suunnitelmien mukaan ja tulin maalin rallin toisena, Loebin voittaessa ja P. Solbergin ollessa kolmas. Olin hyvin tyytyväinen toiseen sijaan niin kuin myös tiimikin.