Kilpailu oli kauden ensimmäinen soralla sekä paluu kuivalle soralle puolen vuoden tauon jälkeen. Olin päässyt ajamaan 2 päivää testiä Espanjassa Meksikoa varten, mutta olosuhteet olivat silloin sateiset sekä viileät, joten niistä testeistä ei ollut kovin paljon apua rallia varten. Ralli starttasi perjantai-aamuna n. 23km pitkällä erikoiskokeella, joka oli käytännössä kokoajan ylämäkeä. Heti tällä ensimmäisellä ek:lla näkyivät autojen voimasuhteet, sillä Citroenit olivat Fordeja selvästi nopeampia. Petter Solberg otti kärkipaikan, minä olin vasta viidentenä ja Hirvonen kuudentena. Päivän kuluessa vauhtini parani, kun sain muutettua autoa mieleisemmäksi, mutta Citroenit silti tuntuivat vain karkaavan. En tehnyt päivän aikana isompia virheitä, mutta muutamissa rytkyissä auton keula hiukan taipui ja starttimoottori hajosi, mutta ne eivät vaikuttaneetajamiseen. Päivän päätteeksi P. Solberg johti, Ogier toisena, Loeb kolmantena, Sordo neljäntenä, minä viidentenä ja Hirvonen kuudentena. Lauantaille sain paremman lähtöpaikan ja kuvittelin, että pystyn antamaan painetta ”Citikoille”, mutta kovan työn takana oli pystyä ajamaan aikoja kolmen joukkoon. Muutin auton jousitusta kovemmaksi päivän aikana, joka paransi selvästi autoa nopeilla osuuksilla, mutta silti ei ollut toiveita ”pohja-aikoihin”. Kärsin päivän aikana yhden rengasrikon, mutta siihen ei mennyt kuin 20 sekuntia. Sordo ajoi aamulla ulos ja rikkoi jousituksen, joten nousin tuloksissa neljänneksi. Loeb ajoi uskomattoman kovaa ja otti johtopaikan ennen P.Solbergia ja Ogieria. Sunnuntaina ajoin samaa vauhtia kuin lauantai-iltapäivällä, mutta ilman riskejä. Sijoitukseni muuttui kuitenkin lopulta neljännestä viidenneksi, kun päästin toiseksi viimeisellä ek:lla tallikaverini Hirvosen ohitseni, että hän saisi enemmän henkilökohtaisia pisteitä kuljettajamestaruustaistelua varten. Loeb voitti ralli, Solberg toinen ja Ogier kolmas. Ralli oli turhauttava Fordille, ja jäi paljon mietittävää, miksi emme pystyneet ”Citikoiden” vauhtiin… Yksi syy saattoi olla se, että kun Meksikossa ajetaan yli 2 kilometrin korkeudessa, niin ilma on ohutta ja voimaa ei ole samalla tavalla käytettävissä: Fordin 5-vaihteinen vaihdelaatikko ei ole välityksiltään niin hyvä näissä olosuhteissa kuin Citroenin 6-vaihteinen.