Kilpailu palasi viiden vuoden tauon jälkeen Aucklandiin Hamiltonista. Kilpailun päähuoltopaikka oli keskustassa kuin myös Shakedown ja yleisö-erikoiskoe; sama tie asvaltilla. Aucklandin sijainti antoi mahdollisuuden aloittaa ralli saaren pohjoisosassa olevilla erikoiskokeilla, joita ei ollut ajettu viiteen vuoteen. Kilpailun toisena päivänä ajettiin Aucklandin etelä-puolella samoilla alueilla kuin viime vuosina, mutta paljon uusia osuuksia oli otettu mukaan. Kolmas päivä oli täysin sama kuin 2 vuotta sitten kuin ralli ajettiin edellisen kerran. Ralli alkoi perjantai-aamuna ja päättyi sunnuntai-iltapäivällä. Keskityin ajamaan kilpailussa tasaisesti ja kovaa, mutta viimeisiä riskejä ottamatta, niin kuin kakkoskuskin rooliin kuuluu. Monet kuljettajat tekivät kilpailussa pieniä virheitä johtuen liukkaasta tien pinnasta sekä kamppeerin muutoksista teissä. Sebastian Loeb oli rallin nopein mies, mutta hän ajoi rallin aikana kaksi kertaa ulos ja sen lisäksi hänellä oli kaksi muuta tilannetta. Sebastian Ogier oli ensimmäistä kertaa tässä kilpailussa, ja kokemukseen nähden hän ajoi loistavasti. Kärkipaikat vaihtuivat kilpailun aikana monta kertaa, ja ratkaisu saatiin vasta rallin viimeisillä metreillä 400 kilpailukilometrin jälkeen. Rallin viimeinen erikoiskoe oli Whaanga Coast n. 30km, jonne Sebastian Ogier lähti 6,2 sekunnin johdossa ennen minua, kolmantena Petter Solberg 10,6 sekuntia minusta ja Loeb hänestä vajaan sekunnin päässä. Petter ajoi ulos 5km ek:n lähdöstä keskeyttäen. Loeb pyörähti ek:n lopussa menettäen n. 12 sekuntia. Minä ja Ogier taistelimme voitosta ja ek:n puolivälissä olin häntä n. 5 sekuntia edellä, mutta ek:n loppua kohti hän kiristi vauhtia. Vajaan 10 km ennen maalia olin enää vajaat 3 sekuntia häntä edellä, joka ei olisi riittänyt voittoon. Aloin yrittämään lisää, joka vain pahensi tilannetta, sillä aloin mennä liikaa poikittain. Aloin olla ek:n lopussa siinä uskossa, että voitto taisi luisua käsistä, mutta kolme mutkaa ennen maalia tiellä oli puskurin palasia, jotka olivat Ogierin autosta. Hän oli pyörähtänyt kolme mutkaa ennen maalia menettäen n. 10 sekuntia, ja kun saavuin maalin, olin voittanut rallin 2,4 sekunnin turvin, rallihistorian kolmanneksi pienimmällä erolla. Fiilis oli aivan uskomaton, sillä en ajanut rallissa yhtään nopeinta aikaa ja muutenkin en ehkä ollut nopein kuljettaja rallissa, mutta tasaisuus toi voiton. Kauteen lähdettäessä kakkoskuskina olin kuvitellut, että tänä vuonna ei tarvitse kuvitella voittavansa ralleja, mutta tämä voitto olikin suuri bonus. Kakkoskuljettajan strategia on tuntunut toimivan minulle. Ogier jäi rallissa siis toiseksi, Loeb kolmanneksi, Mikko Hirvonen neljänneksi ja Dani Sordo viidenneksi.