Japaniin palattiin kahden vuoden tauon jälkeen ja paikkana toimi Sapporo. Olin ajanut 1100 km asvaltilla ennen tätä kilpailua, ja kun kilpailu ajettiin soralla, niin se tuotti alkuun vaikeuksia päästä oikeanlaiseenrytmiin. Rallin Shakedown ajettiin maalatulla betonilla, joka samalla toimi 8 kertaan ajettuna yleisöerikoiskokeena, niin ei saanut tuntumaa soraan yhtään ennen kilpailua. Jäin perjantaina heti ensimmäisellä metsäerikoiskokeella yli 20 s kärkiajasta, se tuntui turhauttavalta. Meillä oli myös ongelmia saada autoon väliaikoja, jotka onneksi saatiin kuitenkin toimimaan seuraavasta ek:sta alkaen. Ennen avauspäivän toista ek:ta muutin autoani pehmeämmäksi, joka toi heti parempaa tuntumaa jousitukseen jarrutuksissa sekä mutkissa. Kun väliajat toimivat ja auto oli mieleinen, niin vauhti oli samaa kärjen kanssa. Avauspäivän jälkeen olin rallissa neljäntenä. Petter Solberg johti rallia, ja olin häntä 22,4 s perässä eli täysin saman verran, minkä hävisin päivän avauserikoiskokeella. Toisena kilpailupäivänä ek:t olivat samanlaisia kuin ensimmäisenäkin eli nopeita, kapeita ja pehmeitä, mutta ne olosuhteet sopivat hyvin meidän autolle. Pyrin hyödyntämään lähtöpaikkaani ja nousemaan ylöspäin tuloksissa. Aamun ensimmäisellä ek:lla erot eivät olleet suuria, mutta seuraavalla rallin pisimmällä 33,7 km pitkällä Kamuycepin ek:lla alkoi syntyä eroja. Ajoin sinne pohja-ajan ja nousin tuloksissa toiseksi. Pitkän ek:n jälkeen oli vuorossa päivän kolmas ek, jossa Petter Solberg otti vilppilähdön, josta hän sai 10 s aikasakon. Nousin näin rallin johtoon 1,6 s turvin ennen Sebastian Ogieria. Kun nousin kärkeen, niin pyrin jatkamaan samanlaista ajoa kuin olin ajanutkin siihen asti. Kaikki näytti oikein hyvältä, kunnes toisella kertaa Kamuycepin ek:n lopussa autosta katkesi edestä vetoakseli. Olin ennen sitä väliajoissa 6 s edellä Ogieria, mutta maalissa hävisin hänelle 2,3 s. Jouduin ajamaan vielä yhden 10km pitkän metsäerikoiskokeen sekä 2 yleisöek:ta rikkinäisellä autolla. Yritin mennä niin kovaa kuin pystyin, vaikka auto välillä repi joka suuntaa. Pyörähdin vielä yleisöek:lla menettäen siinä aikaa n. 10 s. Päivän päätteeksi olin tippunut johtoasemalta viidenneksi 30,7 s perässä johdossa olevaa Solbergia. Sunnuntaina ajettiin pääasiassa lyhyitä erikoiskokeita, mutta onneksi ek 20/23 Naekawa oli 17 km pitkä sekä rallin vaikein. Siellä molemmilla kerroilla otin isoja riskejä ja pystyin ajamaan edellä olevani Dani Sordon kiinni. Mikko Hirvonen oli viimeiseen päivään lähdettäessä toisena, mutta hänelle tuli hydrauliikkaongelmana auton kanssa menettäen aikaa ja tippuen tuloksissa lopulta kuudenneksi. Harmillisesti hänkin menetti ongelmien vuoksi voittomahdollisuudet. Lauantain ongelmien jälkeen en enää uskonutnousevani podiumille, mutta niin vain sunnuntaina nousin viidenneltä sijalta kolmanneksi. Olin siihen tyytyväinen, vaikka kovat kilpakumppanini MM-pisteissä olivat edelläni; Petter Solberg ja Sebastian Ogier. Ogier voitti rallin, ja voittoa korosti vielä se, että hän oli ensimmäistä kertaa Japanissa. Solberg taisteli itsensä toiseksi.