Ranskaan palattiin 2 vuoden tauon jälkeen, mutta kilpailu oli aikaisemmin ajettu Korsikan saarella, ja nyt kilpailu oli siirretty Alsacen maakuntaan, Strasbourgin kaupunkiin. Täällä kilpailtiin ensimmäistä kertaa ja mm. yleisöerikoiskoe ajettiin Sebastian Loebin syntymäkaupungissa, Haguenaussa eli tämä ralli oli ns. Loebin kotikilpailu. Kilpailuviikko oli sateinen ja suhteellisen kylmä. Tämän vuoksi koko kilpailu ajettiin pehmeillä asvalttirenkailla (oli olemassa myös kova vaihtoehto). Kilpailussa ajettiin paljon erilaisilla asvalttipinnoilla ja erityyppisillä teillä. Leikkauksia oli paljon ja märissä olosuhteissa teille nousi runsaasti mutaa. Muutama ek muistutti enemmän sorarallia kuin asvalttirallia. Teiden luonteet olivat kyllä muuten hienoja, mutta liikaa leikkauksia. Onneksi meillä oli käytössämme henkilökohtaiset etuautot, joille työ oli varmasti vaativa (etuautoja saa käyttää ainoastaan asvalttikilpailuissa kuljettajat, jotka ajavat WRC-autoilla kaikki MM-osakilpailut, ja joilla on FIA:n luokitus). Minun etuautomiehistönä toimi kokenut pari Juha Miettinen ja Pentti Kuukkala, kuten monesti aikaisemminkin.
Kisa oli minulle urani parhaimpia asvalttikisoja, sillä onnistuin ajamaan 4 pohja-aikaa, joka oli enemmän kuin kaikissa asvalttiralleissa yhteensä ajamani pohjat ennen Ranskan kilpailua. Vaikka kilpailuni meni positiivisesti, niin jäi vielä paljon kehitettävääkin; Erikoiskoeaikani heittelivät kovasti olosuhteiden mukaan. Pystyin ajamaan hyvin, kun oli tasaisesti kuivaa tai likaista, mutta vaihtelevat olosuhteet olivat myrkkyä. Lauantaina ek:lla 11 valuin mutalätäköstä leveäksi rikkoen takaperän öljynlauhduttajan, mutta onneksi ek:n jälkeen pystyimme irrottamaan rikkoutuneen kennon ja ohjaamaan öljyn takaisin takaperään sekä lisäämään sinne voiteluainetta (tässä tapauksessa sinne laitettiin jarrunestettä, kun muuta ei ollut autossa mukana, mutta se teki tehtävänsä seuraavaan huoltoon asti). Näiden lisäksi, kun yritin saavuttaa Petter Solbergia ja kolmatta sijaa lauantai-iltana, niin pyörähdin ratkaisevalla hetkellä menettäen siinä n. 10 s. Loppusinetti tuli, kun toiseksi viimeinen ek peruttiin liian runsaan yleisömäärän vuoksi. Kilpailu on ollut urallani tähän mennessä vaativin asvalttikilpailu juuri näiden muuttuvien olosuhteiden vuoksi, mutta toisaalta Focus tuntui paremmalta kuin koskaan aikaisemmin asvaltilla tehdasurani aikana. Ralli päättyi ranskalaisten kansanjuhlaan, sillä Sebastian Loeb varmisti 7 peräkkäisen maailmanmestaruuden voittamalla rallin sekä Citroen varmisti valmistajien maailmanmestaruuden.