Tämä kilpailu on MM-sarjan vaikein asvalttiralli, johtuen kovista rytmin muutoksista, pidon vaihteluista ja suurista tien leveyden muutoksista. Ajoin 2,5 päivää testiä kilpailua varten ja kilometrejä kertyi n. 700. Uutena elementtinä kilpailussa oli muutamilla asvalttierikoiskokeilla pienet soraosuudet. Tämä kilpailu on ollut minulle aina vähän hankala, joten nyt toivoin pystyväni ajamaan ehjän suorituksen sekä olisin hyvin tyytyväinen, jos olisin maalissa 5 parhaan joukossa. Kilpailu alkoi perjantai-aamuna vasta klo 9, kun nykyisin rallit alkavat hyvin aikaisin aamulla. Kaikki päiväni erikoiskokeet sijoittuivat viinitilojen maastoon. Kilpailupäivä valkeni kuivana, mutta teiden reunoissa kaikki nurmikkoalueet olivat vielä kosteita nuotituksen sateista, joten leikkauspaikat tulivat liukkaiksi. Kilpailuni alkoi todella mukavasti, sillä olin heti ensimmäisellä ek:lla jaetusti kolmanneksi nopein. Jatkoin päivän läpi ilman ongelmia samaa vauhtia, ja niinpä olin päivän päätteeksi rallissa yllättäen kolmantena, mutta tosin jo n. 1 minuutin verran perässä rallin johtajaa Sebastian Loebia. Sebastian Ogier oli neljäntenä 6,2 sekuntia perässä minua. Lauantaina ajettiin ”pätkiä” pelto- ja kyläalueilla sekä armeija-alueella. Armeija-alueella ajettiin vain 1 ek, mutta se oli ehkä kauden pisin erikoiskoe; 48 km. Ennen kilpailua sanoin: ”Tällä ek:lla tullaan todennäköisesti näkemään ratkaisuja”. Se piti paikkansa, sillä olin käynyt Ogierin kanssa kovaa taistelua 3 sijasta, ja tällä pitkällä ek:lla ensimmäisellä ajokerralla pyörähdin menettäen n. 20 sekuntia. Tipuin 3 sijalta 4:nneksi ja takaa-ajajaksi. Ennen pyörähdystä olin häntä 7,7 s edellä, mutta sen jälkeen 11,3 s perässä. Yritin ajaa häntä kiinni, mutta hän pysyi tekemään eroa vielä hieman lisää. Päivän päätteeksi olin 16,6 s häntä perässä. Sunnuntaiaamuna palattiin takaisin viinitilojen maastoon. Yritin tosissani antaa Ogierille vielä painetta, joka näkyi hyvänä taisteluna väliajoissa, mutta puristukseni ei tahtonut riittää, sillä hän pystyi hieman kasvattamaan eroa minuun. Iltapäivällä pyrin ajamaan hyvällä rytmillä ilman riskejä, sillä halusin tulla maaliin 4 sijalla. Kaikki meni hyvin ja olin lopulta maalissa sijalla 4, johon oli oikein tyytyväinen, vaikka kolmas sijakaan ei ollut kaukana. Sebastian Loeb voitti tämän rallin historiallisesti 8 kerran peräkkäin.