Uuden-Seelannin ja Portugalin MM-rallien välissä tarjoutui mahdollisuus kehittää taitoja tulevia asvalttiralleja varten osallistumalla Nurburgringin 24H kestävyyskilpailuun Ford Focus RS:llä. Kilpailu ajettiin; vanha Nordschleife ja GP-rata yhdistettynä, jolloin mittaa radalle tuli 27km. Radan ulkoa opettelemiseen meni minulta n. 20 kierrosta, jotka olin käynyt harjoittelemassa kuukautta ennen kilpailua. Nordschleife (22,81km) muistuttaa enemmän hyvin nopeaa asvalttitietä, joka kulkee läpi mäkien ja laaksojen kuin normaalia kilparataa. Tiimini kilpailussa oli FH Köln Motorsport, jonka jäsenet ovat autotekniikan opiskelijoita Kölnin yliopistosta ja heidän toimintaansa tuki tulee Fordilta (Tiimi kiertää VLN-sarjaa, jonka kaikki kilpailut ajetaan Nurburgringillä). Kilpailu alkoi tiimiltämme hienosti, sillä 4h jälkeen olimme yleiskilpailussa sijalla 72 ja luokassa toisena, mutta sitten asiat vaikeutuivat. Juuri ennen ensimmäistä minun vuoroani autosta oli pettänyt ohjaustehostajan hihna. Hihna vaihdettiin ja pääsin ajamaan, mutta tuntui kuin autosta olisi puuttunut 50-80 ”heppaa”, ja mitä pidempään ajoin sitä huonommaksi moottori muuttui. Oman vuoroni viimeisellä kierroksella, moottori ei kiertänyt enää kuin 5000 rpm, mutta onneksi pääsin varikolle. Mekaanikot tutkivat moottoria ja huomasivat, että aikaisemmin ohjaustehostajan hihna oli katkennut todennäköisesti toisesta autosta irronneen osan vuoksi, joka oli samalla vaurioittanut moottoria. Mekaanikot vaihtoivat moottorin kunnioitettavasti 3h:n aikana, ja niin pääsimme jatkamaan kilpailua. Tipuimme tuloksissa n. 100 sijaa, mutta pääasia oli, että olimme edelleen kilpailussa mukana. Moottorin vaihdoin jälkeen auto taas kulki hienosti ja aloimme nousta sijoituksissa. Tämän jälkeen meille ei enempää suurempia ongelmia tullutkaan. En ajanut yöllä, joka pitää päästä kokemaan tulevaisuudessa, mutta kuitenkin pääsin ajamaan kilpailussa 3 eri kertaa sekä sain ajaa kilpailun maaliin runsaan yleisön edessä. Ajoin kilpailussa yht. 29 kierrosta, joka oli hyvää oppia asvalttiralleja varten. Tiimimme oli lopulta lopputuloksissa 117. ja 6. luokassa. Ajoin luokassamme nopeimman kierrosajan, joten auto oli hyvin kilpailukykyinen ja ilman ongelmia olisimme varmasti taistelleet luokkavoitosta. Tiimikaverini kilpailussa olivat: Daniela Schmid, Anja Wassertheurer ja Stefan Schlesack.