Paras tulos asfaltilla!

Olin testannut Formula Renault F4 autoa Le Mansin Bugatti-radalla Didier Andrèn opissa hakien kehitystä asvalttiajoon. Keskityimme ajamisessa jarrutuksin tehokkuuteen sekä kaasun käyttöön mutkien muodosta riippuen. Pääsin ajamaan myös vesisateessa, joka teki hyvää itselleni, mutta huomasin siinä olevan vielä paljon kehitettävää. Tämä oli ensimmäinen kerta kun ajoin yksipaikkaista pikku formulaa. Se oli hyvä kokemus ja samat asiat pätevät radalla kuin rallin asvalttierikoiskokeilla, mutta pidemmän päälle autot ovat aika paljon erilaisia ajaa… Pidän Ranskan asvalttirallista, sillä pito tiessä on hyvä ja tiet ovat luonteeltaan jouheita, vaikka välillä käytiin viinitiloillakin vuoriston sijasta. Kisa sujui minulta paremmin kuin koskaan aikaisemmin asvaltilla, sillä pystyin jopa haastamaan Sebastian Loebia kuin mentiin nopeaa ja puhdasta asvalttia. Ongelmaksi muodostui kapeat ja likaiset osuudet, joilla Loeb oli selvästi parempi. Tämä oli Loebin kotikisa ja vaati minulta 110%:sta suoritusta kukistaakseni Loebin. Tiesin, että pitkät erikoiskokeet olivat tärkeitä, jotta pysyy Loebin kannassa. Rallin pisimmällä ek:lla sitten kostea mutka puiden alla pääsi yllättämään ja auto luisti jarrutuksesta suoraan ojaan. Isku ei ollut pieni, mutta vaurioita ei tullut. Ajaminen sen jälkeen oli vaikeaa, sillä vanteisiin kertyi mutaa joka ravisti niin rajusti, että jarrutukissa silmät eivät meinanneet pysyä mukana. Tämä tapahtui lauantai-aamuna ja jäin Loebille lähes 20 sekuntia, ja tämä tiesi hänelle turvallista etumatkaa. Jatkoin kuitenkin ajamista normaaliin tapaan yrittää pitää painetta päällä, ja vaikka sunnuntaina oli kaatosade, niin Loeb ei sortunut virheisiin, vaan voitti rallin ja varmisti 9 perättäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden sekä talli varmisti merkkimestaruuden. Jäin toiseksi n. 15 sekuntia Loebista, joka oli paras tulokseni asvalttirallissa MM-tasolla, Mikko Hirvonen oli kolmas. Maaliin tulossa kansa juhli Loebin mestaruutta tuhansissa määrin ja suosiolla, jota ei varmasti ole ennen nähty MM-tasolla!