Kahden vuoden tauon jälkeen palasin Argentiinaan, sillä vuonna 2012 kilpailu jäi välistä hiihtolenkillä sattuneen solisluun katkeamisen vuoksi. Argentiinassa ajetaan pehmeällä soralla, mutta välillä hiekasta kaivautuu isoja kiviä esiin, mikä vaatii renkailta ja jousitukselta kestävyyttä. Kahden vuoden tauko tuntui heti nuotituksessa, sillä olin unohtanut ”vanhojen” erikoiskokeiden luonteen ja se teetti töitä nuottien tekemisessä. Itse kilpailu alkoi loistavasti aika-ajo voitolla, jolla pääsin aloittamaan rallin paikalla 12, jolloin hiekassa oli jo uraa, joka helpottaa jarrutuksia. Ensimmäinen varsinainen kilpailupäivä oli kuitenkin epätasaista; vauhtini oli hyvää, mutta käsijarrun hajoaminen vaikeutti ajamista hitailla serpentiinimäisillä osuuksilla, sillä välillä en pystynyt edes ns. vastaheittoja suorittamaan ahtaalla tiellä kääntymisen avittamiseksi. Aikaa hukkui käsijarrun ongelmiin ensimmäisenä kisapäivänä 10-20s ja olin rallissa vasta neljäntenä, tallikaverini Sebastian Ogierin johtaessa. Toisen päivän aamulla lähdin ajamaan kiinni edellä ollutta maamiestäni Mikko Hirvosta, mutta ajo ei kulkenut ja auton säädöt olivat hieman väärät. Mikko ajoi aamupäivällä karkuun minulta, mutta hänelle tuli teknisiä ongelmia iltapäivällä, joten hän tippui sijalla 6. Minä hyökkäsin Mikon ongelmien myötä, mutta rikoin renkaan ek:lla 9, mutta yhdessä Miikan kanssa pystyimme vaihtamaan uuden renkaan 1min 40 sekunnissa kesken erikoiskokeen. Pysyimme sijalla 4, sillä Evgeny Novikov tuli takaa ohitse ja meni edellemme 8s turvin. Kärjessäkin tapahtui muutoksia sillä Sebastian Ogier ajoi hieman ulos ek:lla 7 ja tippui toiseksi Citroen-pilotti Sebastian Loebin ottaessa johtopaikan. Kolmantena ja viimeisenä kilpailupäivänä kävin kovan taistelun Novikovin kanssa viimeisestä podium-paikasta, joka alkuun näytti siltä, että matka ei riitä hänen kiinniottamiseen, mutta rallin toiseksi viimeisellä ek:lla riskeerasin ja onnistuin nousemaan hänen ohitseen 4,9 sekunnin turvin. Rallin viimeisellä ”pätkällä” oli taas tarjolla bonus-pisteet, ja kun olin ajanut kilpaa Novikovin kanssa, niin jatkoin samalla vauhdilla läpi legendaarisen El Condorin ollen nopein, joka tiesi 3 lisäpistettä. Novikov pyörähti viimeisellä ek:lla menettäen aikaa, mutta sijoittui kuitenkin neljänneksi. Nousin siis lopulta kolmanneksi ja ajoin urani tähän mennessä parhaan päiväni Volkwagen Polo R WRC:llä, sillä olin nopein päivän kaikilla erikoiskokeilla. Sebastian Loeb voitti kilpailun jo 8 kerran peräkkäin ja Ogier sijottui toiseksi tässä yli 400 ek km sisältäneessä pitkässä rallissa.