Kilpailu aloitettiin perjantai-iltana ajetuilla yö-erikoiskokeilla joka toi vaihtelua perinteiseen asvalttiralliin. Nykyisellään kun MM-sarjassa ei ajeta niin paljon pimeällä, niin hämärässä joutuu keskittymään huomattavasti enemmän, kuin jos joka rallissa olisi ”pimeitä pätkiä”. Asvaltilla auto ei kuitenkaan elä juuri ollenkaan niin lisävaloista syntyvä valokeila pysyy tasaisena. Ilmeisesti kaikki olivat säätäneet valot hyvin, sillä ensimmäisen illan aikana ei juuri syntynyt isoja eroja. Sebastian Ogier otti ”piikkipaikan”, minä toisena ja Dani Sordo kolmantena. Toinen kilpailupäivä olikin sitten päivänvalossa ns. ratarallia parhaimmillaan, sillä Katalonian tiet ovat mutkien ja asvaltin puolesta kuin rataa. Erotkin pysyivät hyvin pieninä ja taistelut käytiin sekunnin kymmenyksistä. Sebastian Ogier rikkoi ek:lla 7 renkaan ja hävisi lähemmäs minuutin. Nousin siinä kohtaa rallin johtoon jonka säilytin loppupäivän. Dani Sordo oli toisena, mutta vain 1,6 sekuntia perässä ja Thierry Neuville kolmantena 29,3 sekuntia perässä päivän päätteeksi. Viimeinen päivä olikin soralla, mutta asvalttirallin tyylin johtava auto lähti auraamaan tietä, joka olin siis minä. Normaalisti soraralleissa on ollut käännetty järjestys ensimmäisen kisapäivän jälkeen, mutta Espanjassa säännöt olivat erilaiset. Lähdin ajamaan aamuun sillä mielellä, että en anna irtosoran häiritä ja ajo kulki, mutta Sebastian Ogier tuli lentämällä takana lähtöpaikalta 4, joka antoi hänelle puhtaamman tien. Hän saavutti minua, mutta muihin pystyin pitämään eron tasaisena tai jopa kasvattamaan sitä. Kolme viimeistä erikoiskoetta ajettiin toiseen kertaan, kun ne oli aamulla ajettu kertaalleen. Tiesin teiden olevan puhtaampia, mutta helppoa se ei silti olisi pitää Ogieria takana. Kaikki näytti iltapäivän lenkillä ihan hyvältä muutaman kilometrin ajan, mutta kolmanneksi viimeisen ek:n lopussa aloin kokea jarruongelmia. Ongelmat lisääntyivät toiseksi viimeisen ek:n lopussa ja koimme siihen päälle vielä bensavuodon, joka onneksi saatiin sammutettua ”pätkän” maalissa. Siirtymäosuudella teimme töitä auton kanssa ja saimme bensavuodon korjattua (liitin löysällä), mutta jarruongelmiin emme pystyneet keksimään lääkettä. Myöhemmin vasta kävi ilmi, että oikeanpuolinen jarrusatula ei saanut jarrunestettä, joten auto pysähtyi kolmella jarrulla. Viimeistä ek:ta en enää voinut ajaa kovaa, sillä auto oli liian hankala jarrutuksissa, ja niinpä Ogier tuli takaa ohitse ja voitti. Pystyin ottamaan ongelmien kanssa 2. sijan ja Mikko Hirvonen nousi kolmanneksi tasaisella ajolla. Fiilis oli pettynyt, kun en pystynyt ajamaan rallin voitosta, mutta lohtua toi Valmistajien mestaruus, joka oli urani ensimmäinen ja erittäin tärkeä tiimille.