VW-ura päätökseen Australian hellekisassa

Jari-Matti Latvalan ura Volkswagenin tiimissä päättyi Australian MM-rallissa yhdeksänteen sijaan. Edellytykset taistella rallin kärkisijoista katosivat jousitusrikkoon heti kilpailun avauspäivänä.
– Ensimmäisen erikoiskokeen kolmas mutka oli sillan ylittävä, kuutosvaihteella ajettava paikka. Menin siihen kaasu pohjassa, sidoin vasemmalla jalalla jarrua, mutta vanne osui sillan betonireunukseen, Latvala kertaili.
Osuma teloi tukivarren ja pyörän välisen tukikappaleen, vetoakseli irtosi takaperästä ja Latvala linkutti useamman erikoiskokeen kohti huoltoa kaksivetoisella autolla. Ongelmat pudottivat Latvalan yli seitsemän minuutin päähän kärjestä. Vaikka toiveet kärkisijoista katosivat, Latvala osoitti sittemmin, että taistelu voitosta Coffs Harbourin ympäristön kovapohjaisilla sorateillä olisi ollut mahdollista ilman haveria. Australiassa kuljettajien ykköshaasteeksi nousi yli 30 asteen helle ja kahdesti ajettu Nambuccan 50 kilometrin maraton erikoiskoe.
– Paikoin ajo kulki vähän turhankin rajusti ja renkaat alkoivat loppua, Latvala summasi.
Latvala ajoi Australiassa kaksi pohja-aikaa. Voiton vei VW:n Andreas Mikkelsen ennen Sebastien Ogieria.