Portugalin konstikkaista oloista ulosajo ja MM-pisteitä

Rankkasade kaksi päivää ennen ensimmäistä varsinaista ajopäivää muokkasi tuntuvasti Portugalin MM-rallia. Sade jätti kilpailun nopeat ja tekniset tiet paikoin mutaisen niljakkaiksi, paikoin ne kuivuivat nopeasti. Pito vaihteli rajusti varsinkin ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän aikana ja samalla rengasvalinnoissa onnistuminen nousi arvoonsa. Kärkikuljettajat miettivät läpi kisan, onko erikoiskokeella tarpeeksi kosteaa pehmeälle renkaalle vai onko kuivaa sorapintaa niin paljon, että pehmeä kuumenee, alkaa huojua ja kuluu rikki. Nuotituksessa tuli yhtenä päivänä vettä enemmän kuin mitä minä olen koskaan nähnyt. Sitä tuli kuin jossakin Afrikan monsuunisateessa. Yhdellä pätkällä vesi tuli sillasta yli, eikä sitä päästy nuotittamaan ennen kuin vasta seuraavana päivänä, Jari-Matti Latvala muisteli. Kilpailu alkoi lyhyellä kaupunkipyörityksellä Lissabonissa, jonka jälleen ajettiin mutkaisilla, nyppyjen ja nopeiden suorien sävyttämillä sorateillä Algarvessa, Baixo Alentejonin ja Serra do Caldeiraonin kukkuloilla Faron pohjoispuolella sekä Lissabon-Algarve –moottoritien tuntumassa. Avauspäivän kuuden erikoiskokeen jälkeen rohkeasti pehmeitä renkaita käyttänyt Mikko Hirvonen tuli kärjessä tauolle 3,7 sekunnilla ennen Ott Tänakiä ja 6,5 ennen Sebastien Ogieria. Latvala keskeytti epäonnisesti iltapäivällä.

– Tiet kuivuivat iltapäivän lenkille. Minulla oli ristissä kovat ja pehmeät renkaat. Auto oli vähän puskeva ja mentiin vasemmassa, nopeassa, nelos-viitosvaihteen mutkassa vähän leveäksi. Tein korjausliikkeelle ja pysyttiin tiellä, mutta sitten tien reunassa oli reikä. Pyörä osui siihen, auton nousi kahdelle pyörällä, osui maalivalliin ja pyörähti kerran ympäri, Latvala harmitteli.

Hyvällä fiiliksellä Argentiinaan

Kahden jäljellä olevan ajopäivän aikana tiet kuivahtivat lisää, Sebastien Ogier nousi voittoon ja Mikko Hirvonen piti kakkossijan. Kolmanneksi ajoi Mads Östberg. Vaihtelevat olot näkyivät pitkänä keskeyttäneiden listana. Ajovirheisiin kisansa pilasivat mm. Kris Meeke, Robert Kubica ja Tänak. Latvalan autossa ulosajossa tukevasti vääntynyt runkopalkki saatiin pitkän remontin jälkeen oikenemaan. Hän palasi reitille, ajoi kaikkiaan kolme pohja-aikaa ja nappasi Power Stagelta tuikitärkeät kaksi MM-pistettä.

– Ajofiilis löytyi nopeasti, kun palasin kisaan. Power Stagelle löysin jo oikein hyvän vauhdin, Latvala muistelee. MM-sarjassa Latvala on toisena 29 pistettä johtavasta Ogiestä ennen Argentiinan rallia.

– Nämä alkukaudet kisat ovat Ruotsin rallia lukuun ottamatta tavanneet olla minulle vaikeita. Nyt mennään minulle parempiin kisoihin. Argentiinan ralli on hyvä fiilis lähteä, Latvala sanoo.

Portugalin konstikkaista oloista ulosajo ja MM-pisteitä

Rankkasade kaksi päivää ennen ensimmäistä varsinaista ajopäivää muokkasi tuntuvasti Portugalin MM-rallia. Sade jätti kilpailun nopeat ja tekniset tiet paikoin mutaisen niljakkaiksi, paikoin ne kuivuivat nopeasti. Pito vaihteli rajusti varsinkin ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän aikana ja samalla rengasvalinnoissa onnistuminen nousi arvoonsa. Kärkikuljettajat miettivät läpi kisan, onko erikoiskokeella tarpeeksi kosteaa pehmeälle renkaalle vai onko kuivaa sorapintaa niin paljon, että pehmeä kuumenee, alkaa huojua ja kuluu rikki. Nuotituksessa tuli yhtenä päivänä vettä enemmän kuin mitä minä olen koskaan nähnyt. Sitä tuli kuin jossakin Afrikan monsuunisateessa. Yhdellä pätkällä vesi tuli sillasta yli, eikä sitä päästy nuotittamaan ennen kuin vasta seuraavana päivänä, Jari-Matti Latvala muisteli. Kilpailu alkoi lyhyellä kaupunkipyörityksellä Lissabonissa, jonka jälleen ajettiin mutkaisilla, nyppyjen ja nopeiden suorien sävyttämillä sorateillä Algarvessa, Baixo Alentejonin ja Serra do Caldeiraonin kukkuloilla Faron pohjoispuolella sekä Lissabon-Algarve –moottoritien tuntumassa. Avauspäivän kuuden erikoiskokeen jälkeen rohkeasti pehmeitä renkaita käyttänyt Mikko Hirvonen tuli kärjessä tauolle 3,7 sekunnilla ennen Ott Tänakiä ja 6,5 ennen Sebastien Ogieria. Latvala keskeytti epäonnisesti iltapäivällä.

– Tiet kuivuivat iltapäivän lenkille. Minulla oli ristissä kovat ja pehmeät renkaat. Auto oli vähän puskeva ja mentiin vasemmassa, nopeassa, nelos-viitosvaihteen mutkassa vähän leveäksi. Tein korjausliikkeelle ja pysyttiin tiellä, mutta sitten tien reunassa oli reikä. Pyörä osui siihen, auton nousi kahdelle pyörällä, osui maalivalliin ja pyörähti kerran ympäri, Latvala harmitteli.

Hyvällä fiiliksellä Argentiinaan

Kahden jäljellä olevan ajopäivän aikana tiet kuivahtivat lisää, Sebastien Ogier nousi voittoon ja Mikko Hirvonen piti kakkossijan. Kolmanneksi ajoi Mads Östberg. Vaihtelevat olot näkyivät pitkänä keskeyttäneiden listana. Ajovirheisiin kisansa pilasivat mm. Kris Meeke, Robert Kubica ja Tänak. Latvalan autossa ulosajossa tukevasti vääntynyt runkopalkki saatiin pitkän remontin jälkeen oikenemaan. Hän palasi reitille, ajoi kaikkiaan kolme pohja-aikaa ja nappasi Power Stagelta tuikitärkeät kaksi MM-pistettä.

– Ajofiilis löytyi nopeasti, kun palasin kisaan. Power Stagelle löysin jo oikein hyvän vauhdin, Latvala muistelee. MM-sarjassa Latvala on toisena 29 pistettä johtavasta Ogiestä ennen Argentiinan rallia.

– Nämä alkukaudet kisat ovat Ruotsin rallia lukuun ottamatta tavanneet olla minulle vaikeita. Nyt mennään minulle parempiin kisoihin. Argentiinan ralli on hyvä fiilis lähteä, Latvala sanoo.