Iskariongelma pudotti Latvalan podiumilta

Vaisuksi jääneet testit puraisivat Jari-Matti Latvalan mahdollisuuksia taistella voitosta Puolan MM-rallin huippunopeilla teillä. Kilpailu palasi MM-sarjaan viiden vuoden tauon jälkeen kevyesti uudistuneensa.

– Auton säätöjen kanssa oli hässäkkää heti rallin alusta lähtien. Se johtui huonosta kilpailua edeltävästä testistä. Se ajettiin tiellä, jossa oli paljon risteyksiä, ja joka oli liian hidas. Sen perusteella minä tein auton alustan liian kovaksi, viidenneksi sijoittunut Latvala muistelee.

– Se on kaikkein pahin tilanne, jos joutuu kilpailun aikana muuttelemaan säätöjä, kuten minä nyt. Sitten ajettiin vielä toiseksi viimeisenä päivänä sisäkurvassa kiveen ja iskarin yläpään kiinnitys petti.

Iskunvaimentimen rikkoutuminen pudotti Latvalan kolmannelta sijalta seitsemänneksi, josta hän sittemmin kipusi viidenneksi.

– Korjattiin iskari heti pätkän jälkeen, kun oli vielä yksi pätkä ajettavana ennen huoltoa. Sitten korjattiin rakennelmaa uudelleen vielä ennen seuraavan pätkän alkua. Toinen korjaus oli virhe. Rakennelma petti ja siinä meni podium-paikka.

Liettuan vierailu ei toiminut

Rallin päätöspäivän Latvalan auton säädöt olivat kunnossa ja hän ajoi vimmatusti neljänneksi tullutta Mikko Hirvosta kiinni. Eroa neljänteen sijaan ei lopulta jäänyt kuin 0,7 sekuntia.

– Sen viimeisenä ajetun Powerstagen olisin voinut ajaa lujempaa, jos pätkään olisi ollut parempi tuntuma. Edellispäivänä, kun se sama pätkä ajettiin ensimmäisen kerran, minulla oli iskariongelma, joten ajoin sen silloin aika varovaisesti, Powerstagella kolmanneksi sijoittunut Latvala totesi.

Kilpailun voitti VW:n Sebastien Ogier ennen norjalaista VW-kuskia Andreas Mikkelseniä ja Hyundain Thierry Neuvillea.

Mikolajkista käsin ajetun Puolan MM-rallin Latvala toivotti tervetulleeksi MM-sarjaan.

– Hieno kilpailu, vaikka jatkoa ajatellen joitakin juttuja pitää korjata. Kilpailupäivät venyivät 16-17 tunnin mittaisiksi ja siellä oli välissä pitkiä odotuksia.

Myös Liettuan puolella ajetut kaksi pikataivalta olivat järjestäjiltä virheliike. Pehmeäpohjaiset erikoiskokeet ajettiin vain kerran, ennen kuin tien pohjat menivät niin huonoon kuntoon, että ek:t piti perua toiselta ajokerralta…