Ensimmäinen asvalttivoitto lipesi hyppysistä

Jari – Matti Latvalan ensimmäinen voitto asvaltilla ajetussa MM-rallissa oli kutkuttavan lähellä Saksassa. Kilpailu ajettiin tuttuakin tutummissa maisemissa Trierin ympäristössä, Moselin laakson viinitarhojen reunoilla, Saarinmaan ja Saksan armeijan harjoitusalueen teillä. Kilpailu oli täysin Latvalan hanskassa sen jälkeen, kun Volkswagen-tallitoveri Sebastien Ogier lipesi ulos tieltä rallin avauspäivänä. Sittemmin ranskalainen keskeytti kisan ajettuaan tieltä ulos uudelleen sen jälkeen, kun palasi ralliin toisena kilpailupäivänä. Latvala ehti ajaa kahdeksan pohja-aikaa 18 erikoiskokeen reitillä ennen kuin epäonni iski kilpailun viimeisen päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Vasemmalle kääntyvä mutka oli ulkoreunasta liukkaampi kuin mitä Latvala oletti. Auto karkasi poikittain ja sukelsi sitten viinitarhaan.

– Siinä kohtaa nuotissa olisi olla ”pidä”, eli olisi pitänyt säilyttää sisälinja, kun mutkan ulkoreunassa, betonireunan vieressä oli kosteutta. Siitä perä karkasi nurmikolle, Latvala muisteli. Latvala piti kaasun auki ja yrittää ajaa viinitarhasta takaisin tielle, mutta onnea ei ollut matkassa.

– Yritin pitää vauhdin päällä ja päädyttiin viinitarhaan. Siellä eteentullut turvakaide esti meiltä paluun pätkälle. Jos olisi osuttu muutama metri toiseen kohtaan, olisi voitu jatkaa kilpailua.

Vauhti asvaltilla kohdallaan

Keskeytys selkeästä johtoasemasta oli Latvalalle luja pettymys, sillä käsissä oli tilaisuus kuroa tuntuvasti eroa kiinni MM-sarjaa johtavaan Ogieriin. – Kismittää, mutta taistelu jatkuu. Positiivista tässä oli, että vauhti asvaltilla oli kohdallaan, Latvala totesi. Kilpailun kärkipaikka poltteli Saksassa. Johdosta kisan keskeytti myös Kris Meeke. Kilpailun voittoon ajoi Hyundai Thierry Neuville. Vuosi sitten rallin voittanut Dani Sordo sinetöi Hyundai-tallille kaksoisvoiton. Andreas Mikkelsen toi VW:n maaliin kolmantena. Mikko Hirvonen oli viides, kun M-Sportin brittikuljettaja Elfyn Evans oli neljäs.