MM-pistepussi lihoi Sardinian rallissa

Kauden kolmas visiitti MM-rallin palkintokorokkeelle ei täysin tyydyttänyt Jari-Matti Latvalaa. Sardiniassa ajettu Italian MM-rallin toinen sija toi makoisia MM-pisteitä, mutta Latvala koki, että tarjolla oli mahdollisuus kuroa enemmän eroa MM-sarjan kärkeen.

– Power Stage oli pettymys. Sekin harmitti, että Sebastien Ogier pääsi nousemaan viidenneksi ja sai enemmän pisteitä Powerilta kuin minä, Latvala totesi.

Vielä ennen Sardinian rallin viimeistä erikoiskoetta Latvala oli toinen ja MM-sarjaa johtava Ogier kuudes. Viimeisellä erikoiskokeella Ogier nousi viidenneksi ohi Juho Hännisen, kun hänen Toyotansa ohjaustehostin temppuili samaan tapaan kuin lauantaina.

Power Stagella Latvala teki tiukassa mutkassa ajovirheen ja menetti aikaa. Hän oli viimeisellä erikoiskokeella viides ja nipisti yhden bonuspisteen, kun Ogier ajoi kolmanneksi. Latvala on nyt MM-sarjassa neljäs. Eroa johtavaan Ogieriin on 33 pistettä.

– Power Stagella en vaan saanut autoa kääntymään siihen mutkaan, Latvala harmitti.

Ei hyvitystä

Latvalan toiveet saada hyvitys lauantaina Mads Östbergin hiekkapölyssä menetetystä ajasta haihtuivat ilmaan.

– Kilpailun johto katsoi, että kun Östberg vaihtoi renkaan ja jatkoi sen jälkeen ek:n maaliin rallivauhtia, minulle ei kuulu hyvitystä. Silloin, kun Thierre Neuville menetti aikaa minun perässäni Portugalin rallissa, hän sai hyvityksen, koska minä tulin hitaasti erikoiskokeen loppuun asti, Latvala sanoi.

– Tavallaan ymmärrän tuomaristoa, mutta tämä sääntö vaatii minusta selkeyttämistä. 

Latvalalle toinen sija MM-rallista oli syntyessään kauden toinen. Saman sijoituksen hän ajoi myös Monte Carlo -rallista. Sen lisäksi on hän kauden aikana voittanut Ruotsin rallin.