Melkein kotiteillä ajettu Historic Rally Trophyn osakilpailu sopi mainiosti kalenteriin ennen Ruotsin MM-rallia. Kartanlukijaksi lähti rallikuljettaja sekä ystäväni Juho Hänninen.

Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta saimme nauttia oikein lumisista, mutta liukkaista teistä ja pari hienoa sivuluisuakin mahtui joukkoon.

Ek:lla 3 vasen etupyörä alkoi ravistaa puolessa välissä ”pätkää” ja pian sen jälkeen veto katosi etupäästä. Ajattelin, että vetoakseli rikkoontui ja yritin jatkaa matkaa maaliin varovaisesti. 200m ennen maalia kuitenkin koko vasen etupyörä irtosi ja lensi lumipenkkaan. Sain nilkutettua auton maaliin ja lähdin juoksemaan takaisin ek:lle etsien pyörää. Pyörä löytyi ystävällisten katsojien ansiosta ja korjausremontti aloitettiin välittömästi, joka mahdollisti huoltoon ajamisen.

Huollossa tutkittiin vauriot ja selvisi, että pyöränlaakerin hajoaminen oli aiheuttanut pyörän irtoamisen. Uusi laakeri löytyi, mutta pyörännavan laakeripesä oli vaurioitunut pahasti, jolloin uutta oli mahdoton asettaa paikalleen ja oli pakko keskeyttää.