Onnistuneen Neste Rallyn jälkeen oli positiivinen fiilis suunnata kohti Saksaa ja asvalttiajamista.
Kilpailun alussa en ollut aivan sinut autoni kanssa ja ajo oli epätasaista, mutta parani kohti ensimmäisen päivän loppua. Toisena kilpailupäivänä ajettiin lengendaarisella Baumholderin armeija-alueella, jonka kuningas oli tänä vuonna Dani Sordo voittaen 3 neljästä ek:sta. Itse en armeija-alueella ollut parhaimmillani, mutta nopeat peltotiet sopivat minulle paremmin. Ajoimme kovaa kilpailua Sordon kanssa, kun Tänak oli jo karannut meiltä. Lauantai-illan päätteeksi eroa välillämme oli vain 0,8 sekuntia.
Sunnuntai-aamu oli huipentumassa minun ja Sordon väliseen kilpailuun toisesta sijasta, mutta minun autostani hajosi hydrauliikkapumppu siirtymätaipaleella, joka jätti keskilukon auki ja oli siirryttävä mekaaniseen vaihdekeppiin. Ajaminen oi hankalaa ja auto oli kovalla rasituksella ja niinpä vaihdelaatikko hajosi 1km ennen aamun ensimmäisen ek:n maalia. Matkanteko loppui siihen ja sitten vielä Sordo ajoi ulos ja joutui keskeyttämään. Lopulta Voittoon ajoi Tänak, toinen Thierry Neuville ja kolmas Esapekka Lappi.