Luvassa oli rankka ja kuuma kilpailu eli toisin sanoen kestävyyskilpailu, sillä jo nuotituksessa oli isoja kiviä esillä monissa paikoissa. Asennoiduin kilpailuun taktiikkana maalin pääsy puhtaalla ajolla, joka aikanaan toimi hyvin Kreikan Akropolis-rallin rajuissa olosuhteissa.
 
Rallin alussa kilpakaverit menivät selvästi kovempaa ja annoin tasoitusta myös, kun kuljetin 2 vararengasta. Perjantain ensimmäisen lenkin jälkeen olin vasta 6:na, mutta sitten kilpailu alkoi näyttää luonteensa ja ”kuskeja” joutui ongelmiin jousituksien sekä renkaiden kanssa. Perjantai-iltaan mennessä olin noussut jo 4:nneksi kun edestä tippui kuskeja.
 
Lauantaina tiet olivat vähän parempia joka mahdollista vauhdin nousun, mutta silti rankat tiet vaativat veronsa ja lisää keskeytyksiä oli luvassa, kun Ogier ja Neuville kokivat autojensa kanssa ongelmia. Niinpä iltaan mennessä nousin toiseksi, vaikka 1 rengasrikko mahtuikin päivään.
 
Viimeiseen päivään lähdettiin tallikaverini Tänakin johtaessa ja minä toisena. Ajoimme taktisesti erikoiskokeet rauhassa läpi ja niinpä kaksoisvoitto oli tosia-asia ja vielä ensi kertaa nykyisen Toyota Gazoo Racing tiimin historiassa. Hayden Paddon sijoittui kilpailussa kolmanneksi.