Kolmas kerta Yariksella osallistuminen ”Monteen” ja 12 kerta kokonaisuudessaan.  Edellinen kausi oli loppunut huikeisiin tunnelmiin Australiassa, mutta mitään ei voinut siirtää sieltä suoraan Monte Carlo Rallyyn.

Testeissä olin ajanut aika rajusti ulos ja kilometrit olivat jääneet vähälle sekä ajetut kilometrit olivat kaikki vain kuivalla.

Ralli alkoi torstai-iltana perinteisesti pimeässä ja tiet olivat sekoitus jäätä sekä kuivaa. Ajamattomuus sekaolosuhteissa näkyi, ja jäin runsaasti kärjestä heti illan kahdella erikoiskokeella.

Seuraavien päivien aikana ajo parantui ja olin parhaimmillani täysin talvisissa olosuhteissa, sekakeli ja kuiva ei tahtonut kuitenkaan sopia minulle ja auton säädöille. Olin hetkittäin kiinni kolmannessa paikassa, mutta en pystynyt sitä pitämään, ja kävin kovan taistelun Sebastien Loebin kanssa neljännestä sijasta. Lopussa Loeb hiukan puristi paremmin tiputtaen minut viidenneksi reilun sekunnin erolla. Sijoitus oli pettymys, mutta positiivisesti ajateltuna onneksi ajoin ehjän kisan.

Sebastien Ogier voitti kilpailun, Thierry Neuville tiukan väännön jälkeen toinen ja Ott Tänak kolmas.