Kahtena edellisvuotena tiimillämme oli ollut ongelmia moottorin lämpöjen kanssa Meksikon kuumassa ja korkeassa ilmanalassa. Nyt töitä oli tehty runsaasti ja ongelmat selätetty.

Kisaan lähdin liian varovaisin askelin, kun El Cholaten tienpinta tuntui liukkaalta ja perää oli vaikea saada pysymään tiessä. Pienestä alkutappiosta kohentuneena aloin tsemppaamaan ja ajoon alkoi tulla otetta.

Olin noussut neljänneksi, kun laturi hajosi tasan samassa kohdassa kuin edellisenä vuonna. Auto ei ladannut, mutta edessä oli vielä 2 yleisöerikoiskoetta ajettavana eikä virta riittänyt niille, kun siirtymä kilometrejä tuli runsaasti ja nykypäivän autossa on niin paljoin sähköisiä toimintoja, joita ei voi kytkeä pois, että virta ei riitä kuin 30 min ajoon ilman laturia.

Jatkoimme kilpailua ralli 2- säännön turvin ja pyrimme vielä nousemaan pisteille 14 min aikasakon jälkeen. Lauantaina ajo sujui ja olin päivän nopein, mutta sain lisää aikasakkoja, kun pudotin lähtöpaikkani kilpailun johtajan, Sebastien Ogierin taakse sekä menin huoltamaan autoa kielletyllä alueella, ja sitten myöhästyimme vielä erikoiskokeen lähdöstä.

Sunnuntaiaamuna olin sijalla 8 ja seitsemäs sija häämötti jo, kun auton pohja kolahti kovaa tiehen, joka rikkoi jäähdyttäjän. Miikan kanssa alkoi korjausoperaatio, mikä vaati minulta veden löytämisen. Vettä löytyi 500m päästä, 100m alemmalta kuivuneen joen pohjalta. Korjaus onnistui, vettä koneeseen ja menoksi, mutta taas tuli 40s myöhästymisestä aikasakkoja. Korjausoperaatiossa aika loppui kiristää kaikki pultit, eikä etupuskuria ehditty kiinnittämään, niin Power stagella oli pakko ajaa varovasti ja tyytyä vain 8-sijan 4 pisteeseen.

Sebastien Ogier voitti kilpailun, Ott Tänak toinen ja Elfyn Evans kolmas.