Portugalissa oli perjantai uutta. Uusia erikoiskokeita, tai viimeksi niitä oli ajettu ehkä yli 15 vuotta sitten tai lähemmäs 20 vuotta sitten Arganilin alueella. Ne olivat hienoja teitä ja oli tosi lämmintä. Oli pitkälti yli 30,  todella kuuma, mikä söi renkaita paljon ja tuntui myös auton sisällä lämpöiseltä.  Minulla meinasivat perjantaina renkaat loppua, mutta muuten oltiin hyvässä vauhdissa. Oltiin siinä kärjen tuntumassa ja oli elementtiä siihen, että podium olisi mahdollista ottaa tästä kilpailusta. Lauantain lämpötila onneksi vähän  tipahti. Mentiin perinteisemmille erikoiskokeille ja olin aivan tosi huippu vauhdissa lauantaiaamuna. Taidettiin olla jo noustu toiseksi siinä rallissa. Tänak johti eikä oltu hirveän kaukana Tänakista. Sitten valitettavasti jousitus petti sillä tavalla, että vasemmasta iskarista tuli öljyt pihalle ja meni löysäksi. Vaikka yritin ajaa vähän varovasti sillä, silti se rikkoontui. Etuyläpää hajosi,jousitus rikkoontui ja meidän oli pakko keskeyttää. Ei osattu heti oikein sanoa,  mistä se jousitusrikko johtui.  Tai johtui siitä, kun iskarin kanisteri lähti irti, mutta syytä siihen miksi se lähti ei saatu koskaan selville. No sitten siinä startattiin sunnuntaihin ja yritettiin ajaa erikoiskokeet järkevästi läpi. Tietysti powerstagella hakea lisäpisteitä. Siinä kävi sitten niin, että powerilla oli edellä oleva auto ajanut vähän ulos ja se pätkä jouduttiin keskeyttämään hetkeksi ja samalla minun ajamiseen. Tuli punaiset liput ja jouduin pysäyttämään vauhdin ja ajoni siltä osin. En saanut kunnon normaalia ajoa. Siltä powerilta annettiin hyvitetty aika, joka ei riittänyt pisteisiin. Se tietysti vähän harmitti,  mutta sitten noustiin rallissa taidettiin olla vaikka jouduttiin keskeyttämään lauantaina, asiat meni sen verran ristiin siellä, että siitä saatiin n. 10 min aikasakko. Lopulta kuitenkin noustiin yleiskilpailun seitsemänneksi, kun tallikaveri keskeytti viimeisellä ek:lla ja muitakin kuljettajia oli ongelmissa sen sunnuntain aikana.