Mutaisen liukkaat tiet olivat luvassa Walesin perinteisillä metsäerikoiskokeilla, vaikka kilpailu ajettiinkin lokakuun alussa. Olosuhteet muuttuvat liukkaiksi, kun syksyn sateet alkavat Walesissa syyskuun lopulla/lokakuun alussa.
Minun pitäsi tuntea nämä olosuhteet, sillä tämä oli 18 peräkkäinen kerta Walesin MM-rallissa, mutta kuitenkin tämän vuoden kilpailu pääsi yllättämään minut.
Kilpailun ensimmäiset ek:t olivat tahmeita, ja en päässyt rytmiin kiinni ennen kuin ek:lla 4 Dyfnantissa, joka on yksi suosikeistani kilpailussa.
Kun ajo alkoi kulkea ja rytmi löytyi, niin sitten tein kohtalokkaan virheen ek:lla 7 Penmachnossa.
Otin nypyltä väärän linjan, laskeuduin mudan päälle, perä irti ja osuin isoon maapenkkaan jossa oli iso kivi. Auto lähti pyörimään tiellä ja päättyi lopulta pohja edellä puuhun. Turvakaari vasemmalla auton etuossa vääntyi ja kilpailu loppui siihen. Tämä oli ensimmäinen kerta kun keskeytin ulosajoon tässä kyseissä kisassa.