Espanjan soralle olivat paineet kovemmat kuin koskaan aikaisemmin, sillä Walesin kaato painoi niskassa, veroasiat vaivasivat mieltä ja merkkimestaruutta varten tarvittiin pisteitä. Kaikki tämä näkyi ajossa aamupäivän lenkillä, joka oli kauheaa katseltavaa, kun ajamisessa ei ollut minkäälaista rytmiä.
Iltapäivän lenkille sain ajamiseen rentoutta ja sitten ajat alkoivat olla lähellä kärkeä, mutta eroa kertyi niin paljon aamulla, että olin perjantain jälkeen vasta kuudentena.
Lauantaina mentiin sitten asvatille ja oli paljon luottavaisempi sekä tiesin testien perusteella, että auto toimii hienosti kestopäällysteellä.
Oli kivaa ajaa ja pyrin ajamaan kovaa, mutta ilman isompia riskejä, jotta saisimme merkkimestaruuspisteet taistelussa Hyundaita vastaan. En pystynyt ajaamaan kärkeä kiinni, koska eroa oli tullut soralla 30 sekuntia. Nousin kuitenkin viidenneksi kun Kris Meeke sustui tieltä.
Sunnuntaina pääsin Sebastien Loebin kantaan, mutta lopulta matka loppui kesken ja jouduin tyytämään viidenteen sijaan.
Ott Tänak ajoi huiman Power Stagen nousten rallissa toiseksi 0,4 sekunnin turvin ohi Dani Sordon, ja varmisti näin ollen rallin maailmanmestaruuden 16 vuoden ranskalaisten dominoinnin jälkeen. Thierry Neuville vei kisan voiton sekä Hyundai kasvatti eroa 18 pisteeseen merkkimestaruustaistelussa Toyotaa vastaan.