Kartanlukija: Miikka Anttila

Ralli alkoi torstai-iltana ajetulla yleisö-ek:lla jalkapallostadionilla Buenos Airesissa, josta on matkaa noin 700km rallin keskuspaikkaan Carlos Paziin. Kilpa-autot vietiin sinne kuorma-autoilla ja kuljettajat sekä tiimin henkilökunta pääsivät matkustamaan lentokoneilla. Päivä oli aika pitkälle odottelua, ja lopulta kun pääsimme ajamaan erikoiskokeen stadionille, se oli pienoinen pettymys, sillä stadioni ei ollut edes puolillaan yleisöä. Torstai-iltana yleisö-ek:n jälkeen matkasimme takaisin Carlos Paziin, mutta valitettavasti iski myrsky ja lentokoneet myöhästyivät pahasti. Suurin osa kilpailijoista pääsi Carlos Paziin aikaisin perjantai-aamuna, osa vasta iltapäivällä ja siksi ensimmäinen ajopäivä jouduttiin peruuttamaan luukunottamatta Cordobassa ajettua yleisö-ek:ta.

Lauantaina ralli pääsi sitten käyntiin. Lähdimme kisaan oppivaisin mielin, sillä juuri tästä kisasta meillä oli MM-sarjan pienin kokemus. Ek-ajat vaihtelivat aina sijoilla 5-10 ennen iltapäivän huoltoon tuloa. Huollon jälkeen mentiin nopeille osuuksille ja se alkoikin maistua ja ajat paranivat. Nousimme tuloksissa aina sijalle neljä, kun osalle kilpailijoista iski ongelmia. Santa Rosan erikoiskoe jäi hyvin mieleen, sillä siellä päästiin ottamaan hyppyjä kun kotoisessa Jyväskylässä. Sunnuntai-aamun ensimmäinen ek oli rallin vaikein eikä sankka sumu helpottanut asiaa ja lisäksi Henning Solberg hengitti reilun 10 sekunnin päässä. Erikoiskoe kuitenkin onnistui hyvin ja eroa Henningiin tuli niin paljon, että keskityin loppupäivän vain ajaamaan järkevästi. Tällä taktiikalla pääsimme sitten maaliin neljäntenä sivuten parasta MM-ralli tulosta tähän mennessä, mutta toisaalta tuli myös huomattua, että kärki ajaa uskomattoman kovaa.

Yleisk. 4.

Ford Focus WRC -06
Huoltoteamina Stobart