Jarrutuntuman puute Latvalan kiusana Korsikalla

 
Jari-Matti Latvala harmitteli, että huonot testit ja liikenteen kiusaama nuotitus söivät terää ajosta Korsikalla. Latvala sijoittui 10 000 mutkan-ralliksi ristityssä asvalttiklassikossa neljänneksi. Kilpailun 390 ek-kilometrin etapilla oli viisi 49-53 kilometrin pikataivalta. Latvalan haasteena kilpailussa olivat erityisesti jarrut, joiden kanssa oli ongelmia alusta lähtien.
– Kisaa edeltäneet testit ajettiin Korsikassa, mutta isolla, verrattain nopealla tiellä. Sellaisella myös pääosin kilpailtiin viime vuonna. Nyt tilanne oli toinen. Liki kaikki erikoiskokeet ovat sekoitus nopeaa ja hidasta tietä. Hitaampia, teknisiä osuuksia on paljon viime vuoteen verrattuna. Tuntuma autoon oli periaatteessa hyvä, mutta jarruihin ei, Latvala summasi.
Latvalan kisa alkoi vaisusti, mutta pieni muutos iskunvaimennukseen avauspäivän huollossa paransi auton ajettavuutta niin, että nousi yön tauolle mennessä kolmanneksi 14 sekunnin päähään toisena olleesta Hyundain Thierry Neuvillestä. Kisan toisen päivän liki 170 ek-kilometrin etappi oli sitten tuskaa. Latvala ehdotti, että autot jarrut vaihdettaisiin kokonaan samoihin, joilla hän ajoi Korsikassa edellisvuonna.
– Insinöörit päättivät kuitenkin päivähuollossa, että ongelmana ovat vialliset jarrupalat. Ne vaihdettiin, mutta ei se muuttanut mitään, Latvala kertasi.
Kolmas päivä ei tuonut muutosta. Latvala oli neljäs maalissa ja kisan päättäneellä Powerstagella.
– Yritin tulla pätkän täysillä, mutta kun ei ollut sadan prosentin luottoa autoon eikä nuottiin, se ei onnistunut. Tuon pätkän nuotituksen aikaan siellä oli paljon liikennettä. Oli vaikea tehdä tarkkaa nuottia, Latvala tuumi.
Korsikan rallin voitti VW:n Sebastien Ogier. Toiseksi ajoi Hyundain Thierry Neuville.