Uuden-Seelannin rallitiestö on Suomen ralliteiden jälkeen parhaimpia maailmassa. Kahden edellisen kisan virheet oli nyt unohdettu ja motivaatio oli korkealla saavuttaa palkintopallisijoitus. Perjantai alkoikin parhaalla mahdollisella tavalla, sillä ajoin ”pohjat” heti ensimmäiselle erikoiskokeelle. Tämän jälkeen päiväni sujui mukavasti, mutta ei ihan yhtä hyvin kuin aamulla: Tein pieniä virheitä ja se näkyi ek- ajoissa, mutta olin kuitenkin päivän päätteeksi rallissa neljäntenä tallikaverini Mikko Hirvosen johtaessa kilpailua. Lauantaina alkoi takaa-ajo, joka tuotti tulosta: ajoin yhden pohja-ajan ja sain ajoni omalle tasolleni. Lauantai-iltaan mennessä oli noussut rallin johtoon, kun Sebastian Loeb taktikoi. En välttämättä olisi halunnut olla ensimmäinen auto reitillä sunnuntaina, sillä luvassa oli aura-auton tehtävä, mutta päätimme kuitenkin yhdessä tiimin kanssa ottaa riskin. Sunnuntaina olin tosiaan ensimmäinen auto reitillä ja irtosoraa oli teiden pinnassa runsaasti. Ajoin niin kovaa kuin pystyin, mutta aamun kahden ek:n jälkeen olin tippunut rallissa toiseksi Hirvosen taakse. Puolen päivän maissa oli huolto, jonka jälkeen ajoimme uudelleen aamun ek:t. Toisella ajokerralla erikoiskokeilla oli puhtaat urat, mutta ne olivat kapeat N-ryhmäläisten jäljiltä ja se näkyi vauhdissani: Hirvonen teki etumatkaa ja Loeb saavutti. Rallin viimeinen metsäerikoiskoe n. 30 km (Whaanga Coast) ennen viimeistä yleisöek:ta oli ratkaiseva. Erot olivat muutamia sekunteja ennen Whaanga Coastille lähtöä: Hirvonen johti, minä olin toinen, Loeb kolmas ja Sordo neljäs. Halusin ajaa palkintokorokkeelle, mutta se unelma päättyi reilun 3km:n päässä ek:n lähdöstä, kun pyörähdin ja auton keula osui sisäpenkkaan, jossa oli kahden pään kokoinen kivi. Isku kiveen rikkoi jäähdyttäjän ja öljynlauhduttimen ja kisa loppui siihen. Mikko Hirvonen koki vielä rengasrikon ja pyörähdyksen ja tippui rallissa kolmanneksi. Sebastian Loeb tuli takaa ja voitti Daniel Sordon ollessa toinen. Minulle tuli kolmannen kerran peräkkäin pettymys, mutta päätetty on, että tästä noustaan!!!