Australian MM-ralli palasi kalenteriin kolmen vuoden tauon jälkeen, mutta siirrettynä länsipuolelta Perthistä itärannikolle Brisbanen alapuolelle. Kilpailun reitti ja maisemat muistuttivat enemmän Uutta-Seelantia kuin läntistä Australiaa. Rallissa oli siirtymillä mielenosoittajia, jotka vastustivat rallin ajoa metsissä, mutta onneksi heidän takia ei peruttu kuin 2 erikoiskoetta. Kilpailu alkoi torstai-iltana kahteen kertaan asvaltilla ajetulla yleisö-erikoiskokeella Murwillumbahin kylässä. Ek ajettiin sorarenkailla ja erot olivat suuria, koska ne joilla oli eniten kuluneet renkaat pärjäsivät parhaiten, koska silloin auto huojuu vähiten. Sebastian Ogier oli molemmilla kerroilla nopein, kun itse olin neljänneksi ja viidenneksi nopein. Todellinen kilpailu alkoi sitten perjantaina soraerikoiskokeilla: Aamupäivällä nopeita ”pätkiä” ja iltapäivällä teknisiä. Pienen alkukankeuden jälkeen sain rytmistä kiinni ja onnistuin ajamaan päivän aikana kuudet ”pohjat” ollen päivän päätteeksi rallin johdossa ennen Sebastian Ogieria, Sebastian Loeb kolmantena, Dani Sordo neljäs ja Mikko Hirvonen viides. Lauantaihin jouduin ensimmäisenä autona tielle, joka osoittautui oletettua vaikeammaksi: En saanut rytmistä kiinni nopeilla irtosoraa omaavilla ”pätkillä” ja muut alkoivat päivän kuluessa saavuttaa minua. Yritin puristaa ja pitää erot pieninä, mutta illan viimeisellä metsä-ek:lla täysillä mentävässä vasemmassa hyppäsin ojaan rikkoen vanteen ja kärsien rengasrikon, johon kului 50 sekuntia. Kun kärsin rengasrikon, niin Citroen pystyi taktikoimaan lähtöpaikkansa sunnuntaille. Lauantain jälkeen: 1. Hirvonen, 2. Sordo, 3. Loeb, 4. Latvala, 5. Ogier Sunnuntaina pyrin antamaan painetta Citroen miehille, mutta homma kuihtui kasaan heti toisella ek:lla toisen rengasrikon myötä: Irtosoralla hidas vasen meni leveäksi perän osuessa penkkaan ja puskien renkaan pois vanteilta. Matkaa maaliin oli 20 km ja aikaa kului siihen 50 sekuntia. Tipuin rengasrikon myötä viidenneksi ja loppu rallin keskityin maaliin pääsyyn. Rallin tilanne, kun kaikki ek:t olivat ajettu: 1. Loeb, 2. Hirvonen, 3. Sordo, 4. Ogier, 5. Latvala Rallin virallisissa tuloksissa voittajaksi nousi Hirvonen, sillä jälkikatsastuksessa Citroeneistä löytyi laittomat etuvakaajat, josta he saivat 1 minuutin aikarangaistukset. Loeb oli toinen, Sordo kolmas ja minä nousin neljänneksi ja Ogier viides. Tämä ralli on urallani tähän mennessä ollut kaikkein kovin ralli, sillä päivät olivat normaalia pidemmät jättäen aikaa nukkua vain n. 5-6 tuntia. Olin pettynyt tulokseeni, mutta pääasia oli että tulin maaliin ja saatiin pisteitä.