Tämä kilpailu oli minulle uusi ja ainut MM-sarjan osakilpailuista, jossa en ollut koskaan aikaisemmin ollut. Harvinaisuus tässä kilpailussa oli se, että ensimmäinen päivä ajettiin asvaltilla sorapyörillä ja sen jälkeen kaksi päivää soralla normaalisti. Vuoden 1996 jälkeen ei ollut ajettu kilpailua ennen Kyprosta, jossa kilpaillaan kahdella eri pinnalla. Perjantaina kilpailuni alkoi kankeasti ja sähläsin renkaiden kanssa. Kun ajetaan asvaltilla sorapyörillä, niin paras mahdollinen tulos saadaan aikaan, kun renkaat ovat mahdollisimman kuluneet etupäässä, joka antaa pitoa jarrutuksiin. Takapäässä voidaan käyttää uusia renkaita. Opin tämän tekniikan perjantai-iltapäivänä, mutta silti eroa kärkeen kertyi perjantain aikana 1 min 8 sekuntia. Loeb oli jälleen kerran johdossa, Sordo toisena, Hirvonen kolmantena ja minä neljäntenä. Lauantaiaamuna aloitettiin soralla ja onnistuin ajamaan aamun ensimmäiselle erikoiskokeelle 4,7 sekunnin ”pohjat”. Aamun toisella ek:lla koin sitten kovan pettymyksen: Nuotituksessa olin merkannut vasen-oikea mutkayhdistelmän liian nopeaksi, johon tulin siis liian kovaa ja yritin pelastaa tilanteen leikkaamalla sisämutkasta, mutta auto tökkäsi pehmeään hiekkaan ja jäi kiinni. Yleisöä ei ollut paikalla, joten juoksin kilometrin verran lähimpään risteykseen hakemaan ihmisiä. 22 minuutin nostotalkoiden jälkeen saimme auton tielle ja pääsimme jatkamaan matkaa. Lievässä ulosajossa ainoastaan etupuskuri vaurioitui. Kisani meni pilalle, mutta päätimme jatkaa ajamista ja kerätä kokemusta. Lauantain jälkeen sijoitukseni oli 19. Sunnuntaina ajoin rennosti kokemusta keräten, mutta ajat olivat silti ihan kohtuullisen hyviä. Sunnuntaina oli vain 3 ek:ta, mutta pisin ek oli 40 km. Kyproksen MM-ralli on sarjan hitain kilpailu ja niinpä ajoaikakin oli 40 km pitkällä ek:lla yli 39 min. Rallin voittoon ajoi Sebastian Loeb ja oma sijoitukseni oli 12, mutta sain silti 2 valmistajien pistettä. Alku vuosi on ollut hyvin vaikea, mutta nyt on tarkoitus Portugalista alkaen kääntää uusi sivu!