Kilpailun Shakedownissa torstaiaamuna autoni tuntui järjettömän hyvältä ja sitä kautta fiilis oli korkealla kilpailuun. Ralli alkoikin jo torstai-iltana ajetulla yleisöerikoiskokeella, joka oli asvaltilla stadionin sisällä. Ajoin puhtaasti ilman virheitä ja olin viidenneksi nopein. Perjantaiaamu avattiin yli 20 km pitkällä ek:lla, ja olin seitsemäntenä reitillä MM-pisteiden mukaisesti. Sain hyötyä lähtöpaikastani ja niinpä onnistuin ajamaan ”pohjat” ek:lle 2. Sama vauhtini jatkui ek:lla 3 ja johdin rallia ek 3 jälkeen 10,6 sekuntia ennen Daniel Sordoa. Ek:lla 4 väliajat kertoivat, että olin johdossa kunnes ”maailma kaatui”: Minulla oli liikaa asiaa nuoteissa tullessa nopean osuuden jälkeen nyppylän takana olevaan hitaaseen mutkaan ja en pystynyt ymmärtämään kaikkea, mitä kartturini kertoi ja yritin katsoa tietä silmällä (mitä ei koskaan saisi tehdä), mutta se kostautui kun nyppylän takana oli hidas paikka ja vauhtia liikaa nypylle. Auto nousi ilmaan nypyllä ja osuin vastapenkkaan, josta auto nousi kahdelle pyörälle. Kahdella pyörällä menimme vasemman mutkan kaiteesta läpi, josta alkoi 150 m pyörintä vuoren rinnettä alas. Auto pysähtyi lopulta puuta vasten, mutta hetken aikaa luulin, että kaadosta ei selvitä hengissä. Nousimme molemmat kuitenkin autosta ulos loukkaantumattomina ja kiitollisina tiimillemme, joka on rakentanut vahvan auton sekä turvavarusteille, jotka FIA on laatinut. Jälleen kerran tuli kova pettymys, mutta Argentiinassa on uusi kilpailu. Minun täytyy nyt vähän rauhoittaa ajamista ja vähentää asiaa nuoteista!!!