Puolassa kilpailtiin toista kertaa MM-sarjan historiassa ja edellisestä kerrasta oli vierähtänyt aikaa yli 30 vuotta. Kilpailu oli siis täysin uusi kaikille nykykuskeille. Puolan rallitiet muistuttavat luonteelta ja nopeudeltaan hyvin paljon Suomen teitä, mutta tien pinta on paljon pehmeämpää, tiet kapeampia ja kulkevat enemmän avoimilla alueilla. Kilpailu alkoi loistavasti Fordin kannalta, kun Mikko Hirvonen nousi johtoon erikoiskokeella 3 ja ek:lla 4 Sebastian Loeb osui kantoon rikkoen oikean etujousituksen joutuen superralliin. Olin kolmantena ennen ek:ta 4, mutta Loebin keskeytyksen myötä nousin toiseksi ja Dani Sordo nousi kolmanneksi. Perjantai-iltana Hirvonen johti minua 8,9 sekunnilla ja Sordo oli minua 28, 1 sekuntia perässä. Loebin keskeytyksen jälkeen tavoitteena oli säilyttää kaksoisjohto maaliin saakka, mutta Sordo teki tehtävästä vaikean perjantai-iltapäivänä ja vielä vaikeammaksi tilanne muuttui lauantaina. Dani hyökkäsi aamupäivällä ja nousi minusta jo 19,5 sekunnin päähän päivähuoltoon mennessä. Minä olin Hirvosta 3 sekuntia perässä. Iltapäivällä ajettiin sitten niin kovaa kuin päästiin ja välillä jopa tuntui, että vauhti oli ”sairaan kovaa”, kun pitkiä osuuksia mentiin isoimmalla vaihteella kaasu pohjassa. Iltaan mennessä Mikko johti minua 12 sekunnilla ja Sordo oli minua perässä 26,5 sekuntia. 7 lisäsekunnin puristus Sordoon oli kovan työn takana. Sunnuntaina Sordo vielä hyökkäsi aamun ensimmäisellä ek:lla, mutta ajoi risteyksen pitkäksi häviten siinä yli 20 sekuntia. Tämän tilanteen jälkeen Hirvonen, minä ja Sordo saimme rauhoittaa tilanteen ja keskittyä ajamaan vain järkevästi maaliin saakka. Kaikki näyttikin hyvältä, kun kaikki metsäerikoiskokeet olivat ajettu ja ainoastaan Mikolajkin yleisö-ek oli ajamatta. Ennen kyseistä ek:ta oli n. 1,5 h tunnin odotus, joka tuntuikin hyvin raskaalta. Viimein kun pääsimme ajamaan, niin ek:sta piti vain suoriutua kunnialla läpi, mutta niin ei käynyt: Leikkasin tynnyriin rikkoen oikean etujousituksen ja siitä kevyesti kaiteeseen. Jäin kiinni kaidetta vasten, ja kun yritin päästä liikkeelle, niin jouduin kovasti käyttämään kytkintä, josta se ylikuumeni ja syttyi tuleen. Se ralli oli sitten siinä ja aiheutin valtavan pettymyksen koko tiimille, faneille ja itselleni…