Kausi perinteisesti on aina päättynyt Iso-Britanniassa ajettavaan Walesin MM-ralliin, toki muutamia poikkeus vuosiakin joukkoon mahtuu. Ajoin ensimmäisen kerran kyseisessä kilpailussa vuonna 2002, mutta katsomassa olin jo vuonna 2001 eli tämä oli minulle jo kymmenes kerta peräkkäin paikan päällä. Wales on tunnettu vaikeasta säästään ja mutaisen liukkaista metsäautoteistä. Tänäkin vuonna kelit olivat vaikeat, mutta lauantai oli harvinaisesti kuiva ja aurinkoinen, jolloin ajettiin myös kahdella erikoiskokeella asvalttiosuuksia. Olen halunnut voittaa jo kauan tämän kilpailun, ja tiimin tavoite oli voittaa kilpailu, sillä tämä olisi viimeinen MM-osakilpailu Ford Focus WRC:llä ja 2-litraisilla turbomoottoreilla. Kilpailu alkoi heti hyvin, sillä ajoin ”pohjat” erikoiskokeelle 2 ja nousin johtoon. Auto käyttäytyi hyvin Walesilaisille metsäteille sekä fiilis oli kohdallaan. Pitkät ”pätkät” ajoin kärjessä, mutta lyhyemmillä erikoiskokeilla olin jostain syystä vähän taaempana. Saavuttaessa ek 4 jälkeen Builth Wellsin 15 minuutin huoltoon olin edelleen rallin johdossa. Huollon jälkeen ajo sujui loistavasti päivän viimeiselle ek:lle asti, kunnes jouduin ongelmiin: tuulilasi meni osittain huuruun vaikeuttaen ajamista ja ajoin liian kovaa nypyn yli mentävää oikeaan, joka meni leveäksi osuen penkkaan. Auto kääntyi saman tien suoraan, mutta vasen takarengas lähti vanteilta. Matkaa oli maaliin vielä yli 20 km. Ajoin niin kovaa kuin pystyin tyhjällä takarenkaalla, mutta 1 km ennen ek:n maalia rengas repeytyi rikkoen auton kyljen. Jouduin ajamaan maaliin tosi varovasti menettäen aikaa kokonaisuudessa 1 min 12 s. Tipuin kärkipaikalta kuudenneksi. Lauantaina ja sunnuntaina oli kova takaa-ajo saavuttaa parempi sijoitus rallissa ja yrittää olla kolmen joukossa MM-pisteissä. Tilanne ei alkuun näyttänyt kovin hyvältä, sillä oli paljon perässä kovimpia kilpakumppaneita Petter Solbergia ja Sebastian Ogieria, joidenka kanssa taistelin himmeimmistä mitaleista. Tilanteet kuitenkin alkoivat muuttua, kun Ogier ajoi ulos keskeyttäen sekä nousin Dani sordon ohitse neljänneksi lauantain aikana. Sunnuntaina minun piti vielä ajaa tallikaverini Mikko Hirvonen kiinni, joka meni aika tiukalla, kun oli pieniä ongelmia; lähtöjärjestelmä ei toiminut yhden pätkän alussa ja rattikin pääsi löystymään. Saavutin Mikon kuitenkin ajamalla, mutta hän löysäsi viimeisen ”pätkän” maalissa varmistaen, minulle mahdollisuuden tehdä virheitä, mutta ilman niitä tultiin kuitenkin viimeinen ek läpi. Sebastian Loeb voitti rallin, Solbergin ollessa toinen ja minä kolmas. Tämä järjestys takasi minulle MM-hopean, joka tuntui aivan upealta. Tämä tulos osoitti minulle, että viimein ja vihdoin se tasaisuus on löytynyt.